Sociale wijkteams: ervaringen in beeld

Inzicht in de ervaringen van bewoners met sociale teams is belangrijk voor verdere kwaliteitsverbetering. Ervaringmetwijkteam.nl is een instrument om eenvoudig, snel en betrouwbaar zicht te krijgen op gebruikerservaringen met wijkteams.

Het toont u waar verbeteringen mogelijk zijn en waar u tot concrete actie kunt overgaan. Speciaal ontwikkeld voor gemeenten, wijkteams, en jeugdteams door DSP-groep en MWM2.

Vragenlijsten
De basis van ervaringmetwijkteam.nl bestaat uit korte en doelgerichte vragenlijsten. Bewoners krijgen vragen over het ervaren resultaat en bijvoorbeeld de kwaliteit van de ondersteuning, de bereikbaarheid van het team en de snelheid van de geboden ondersteuning.

Wanneer een bewoner bij een wijkteam een traject heeft doorlopen, krijgt hij direct na afloop het verzoek om zijn ervaringen te delen. Dit kan altijd en overal, alleen of met hulp van een familielid, thuis op een tablet of smartphone en bij het wijkteam achter een computer. Bewoners die niet online kunnen of willen reageren, worden telefonisch benaderd.

Dashboard
Een online dashboard geeft gemeenten en wijkteams direct inzicht in de ervaringen met de teams. In het dashboard kunnen gemeenten en wijkteams zelf resultaten opvragen, vergelijken en analyseren. Zodoende kunnen gemeenten goed inspelen op de informatiebehoefte van bestuur en raad en krijgen wijkteams concrete verbeterpunten aangereikt.

Ontwikkeling
Ervaringmetwijkteam.nl is ontwikkeld op basis van recent cliëntervaringsonderzoek voor de gemeente Zaanstad, waarbij DSP-groep in samenwerking met de sociale wijkteams, jeugdteams en de gemeente Zaanstad de ervaringen in kaart brengt. De inhoud van de vragenlijsten is afgeleid van de CQI (Consumer Quality Index) en PROMs (Patient Reported Outcome Measures) en tot stand gekomen dankzij betrokkenheid en medewerking van coördinatoren van sociale wijkteams en jeugdteams, cliëntvertegenwoordigers en de gemeente Zaanstad.

Meer informatie?
Ga direct naar: www.ervaringmetwijkteam.nl.


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.