Vakbond De Unie en MWM2 lanceren onderzoeksplatform voor Cao-onderhandelingen

Branchebreed onderzoek naar arbeidsvoorwaarden wordt straks de basis voor de Cao-onderhandelingen die vakbond De Unie voert.

Niet alleen de leden van de vakbond worden gevraagd naar hun arbeidsvoorwaarden, de bond gaat gegevens verzamelen van alle werknemers in een branche.

Daarvoor heeft het een digitaal onderzoeksplatform in het leven geroepen waar ook niet-leden kunnen worden gehoord. Dat is een belangrijke wending in de koers van de koepel die traditiegetrouw alleen de belangen van haar achterban behartigt.

Uniek onderzoeksplatform voor arbeidsvoorwaarden

Voor het onderzoek lanceert De Unie samen met onderzoeksbureau MWM2 Digi-C: een speciaal online onderzoekplatform voor het benaderen van medewerkers van een bedrijf of branche over arbeidsvoorwaarden. Het platform is een beveiligde digitale omgeving waarin MWM2 verschillende onderzoeksmethodes integreert. Zo kunnen vakbondsleden en andere deelnemers via het platform klassieke vragenlijsten worden voorgelegd, maar ze kunnen ook meedoen aan een groepsdiscussie, poll, een dagboek bijhouden of persoonlijk worden uitgenodigd voor een 1-op-1 gesprek. Een dergelijk online onderzoeksplatform voor arbeidsvoorwaarden is nu nog de enige in zijn soort. Het is een project dat perfect aansluit bij de visie van MWM2, zegt oprichter Govert van den Bos. ,,Wij geloven dat organisaties gebaat zijn bij luisteren naar hun werknemers. Digi-C maakt dat op een unieke en betrouwbare manier mogelijk. Een mooi innovatief project waaraan we met veel enthousiasme in deelnemen.”

Luister hier naar de aankondiging op BNR door De Unie.

 


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.