MWM2 wint Europese aanbesteding research communities DPC

Onderzoeksbureau MWM2 is de gelukkige winnaar van de Europese aanbesteding voor research communities van de Rijksoverheid. MWM2 wordt hiermee de vaste research community-partner voor de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van het ministerie van Algemene Zaken.

Eind augustus is de nieuwe raamovereenkomst getekend tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Binnen de Rijksoverheid is steeds meer vraag naar onderzoek via research communities. Begin april schreef DPC daarom een openbare aanbesteding uit voor een nieuwe raamovereenkomst voor deze multidimensionale vorm van (communicatie)onderzoek. Doel was een partner te vinden die research communities kon oprichten en beheren voor (bijna) alle onderdelen van de Rijksoverheid.

Wat gaat MWM2 doen?

De raamovereenkomst houdt kort gezegd in dat MWM2 de go to partner wordt voor (bijna) alle onderdelen van de Rijksoverheid die onderzoek willen uitzetten middels een research community. Een research community is een afgesloten, online platform waarin mensen kunnen worden benaderd voor verschillende vormen van onderzoek. Zo kunnen leden worden benaderd voor een groepsdiscussie of live chat of krijgen ze korten vragenlijsten voorgelegd. In eerste instantie zijn de communities vooral bedoeld voor verkennend, kwalitatief communicatieonderzoek..

Een community voor DPC

Een van de opdrachten die onder de raamovereenkomst zal worden uitgevoerd is het oprichten en uitvoeren van een continue research community voor DPC, om de informatievoorziening vanuit de Rijkoverheid te optimaliseren en  onder andere te luisteren naar wat er in de samenleving speelt. Zo kan DPC bijvoorbeeld in de community testen of een brief van de Rijksoverheid goed overkomt. Begrijpen burgers de brief? Of, hoe komt een instructiefilmpje of reclamecampagne van het Rijk over? Met een community heeft DPC een groep burgers die langere tijd betrokken zijn bij de Rijksoverheid en actief meedenkt. Door hun feedback hoopt het ministerie snel inzicht te krijgen in wat er onder burgers leeft. Daarnaast krijgen de ministeries inzicht hoe ze een bepaalde  boodschap het beste kunnen brengen en meten welk effect die heeft gehad.

Hoe vaak en voor wie?

De raamovereenkomst is beschikbaar voor (bijna) alle onderdelen van de Rijksoverheid. DPC wordt zelf een grote opdrachtgever met een eigen research community. Daarnaast gaat de Belastingdienst wekelijks vragen uitzetten via een eigen research community. In totaal is de raamovereenkomst aangegaan voor de duur van twee jaar, met een mogelijkheid tot verlenging.

Meer weten over het opzetten van een research community? Mail Liselot Rooimans  op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.