Twee nieuwe talenten bij kwalitatieve onderzoekstak MWM2

Twee nieuwe talenten Annelot Heijnen en Julie de Wegener

Afgelopen maand begonnen twee nieuwe talenten bij MWM2. Annelotte Heijnen (24) (links) en Julie de Weger (27) zijn sinds oktober onderdeel van het kwalitatieve onderzoeksteam.

Afgelopen jaar breidde de kwalitatieve onderzoekstak van MWM2 al uit met de afdeling social insights; daarnaast opende MWM2 zijn eigen customer journeylab. In het onderzoekslab op de achtste verdieping onderzoekt het kwalitatieve team de ‘waarom’-vraag achter ontwikkelingen en trends. Kortom: het aandeel van het kwalitatieve team groeit binnen MWM2 en de komst van twee junioren sluit daar naadloos bij aan. Waarom kozen deze talenten voor MWM2?

Interviews over de deeleconomie

Annelotte Heijnen is afgelopen zomer afgestudeerd in Beleid, Communicatie en Organisatiewetenschappen en deed daarvoor de bachelor Media en Cultuur in Amsterdam. ,,Ik heb me eigenlijk altijd bezig gehouden met kwalitatief onderzoek,” zegt Heijnen. Voor haar masterscriptie interviewde Annelotte vijftien ondernemers die actief waren als start up in de deeleconomie. ,,Wat ik constateerde is dat heel veel ondernemers zich het nieuwe AIRBNB of Uber noemen. Toen heb ik vijftien ondernemers gevraagd welke rol die namen voor hen speelden. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in verhalen achter dat soort trends.”

Van politiek naar advies

Julie de Weger (27) deed eerder al werkervaring op bij onder meer een architectenbureau waar ze onderzoek deed naar stadsontwikkeling. Drie jaar geleden is ze afgestudeerd in politieke geschiedenis in Utrecht. ,,Ik ben die studie gaan doen omdat ik het interessant vind om uit te zoeken waarom iets wel of niet lukt in de maatschappij. Waarom is er vaak zo veel cultuuromslag nodig om een verandering door te voeren? De Weger wilde processen bij de overheid beter helpen stroomlijnen. ,,Er wordt soms wat bedacht – een mooi verkeersplein bijvoorbeeld – zonder dat er van tevoren is nagedacht hoe de gebruiker het ervaart. Dat vind ik echt zonde.” Julie kwam bij een adviesbureau uit omdat ze het leuk vindt om voor verschillende opdrachtgevers te werken. ,,Dat leek me dynamisch, je krijgt bij heel veel verschillende organisaties een kijkje in de keuken.”

Teamleider Annemijn van Ginneken is enthousiast over de versterking van het kwalitatieve onderzoeksteam: ,,Wij zijn trots dat Annelotte en Julie hebben gekozen voor MWM2; 2 leuke, slimme, nieuwsgierige onderzoekers. We hebben zin in alle projecten die we samen met hen tot een succes gaan maken.”

Meer weten over de mogelijkheden van kwalitatief onderzoek voor uw organisatie? Mail Annemijn van Ginneken op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.