Wat waren de trending topics van 2016 op alle sociale media?

Vorige week publiceerde Twitter het overzicht van trending topics van het afgelopen jaar. Nederlands populairste onderwerpen waren #Brexit, gevolgd door #vacature en #Rio2016. Maar wat waren de populairste onderwerpen..

..als je ook andere sociale media zoals Facebook, Instagram, blogs, forums en reacties op nieuwsberichten erbij betrekt? MWM2 zocht het uit en concludeert dat op alle sociale media “Donald Trump” het wint van de “Brexit”.

Volume
Met ruim 1 miljoen berichten was “Donald Trump” het populairste nieuwsonderwerp op sociale media, gevolgd door de “Brexit” (545.000 berichten) en De Wereld Draait Door (412.200). Waar Max Verstappen nog ontbrak in de top 10 van Twitter neemt hij in ons overzicht de vierde plaats in. 

Sentiment
MWM2 zocht niet alleen uit in welke mate er op sociale media over onderwerpen gesproken werd, maar ook met welk sentiment. De uitkomsten van dat onderzoek laten een ander beeld zien. “Koningsdag 2016” werd het positiefst besproken, gevolgd door "TeamNL" en "Rio2016".

Donald Trump haalt in dit overzicht wederom de eerste plaats, maar dan als onderwerp dat het negatiefst besproken werd. Ook de berichtgeving over Zwarte Pieten (tweede plaats) en de Brexit was overwegend negatief.

Kinderen en Voetbal
Hoewel actuele onderwerpen vaak sociale media domineren, praten we over het gehele jaar genomen het meest over "voetbal" en "kinderen". Met ruim 3,7 miljoen berichten overstijgt het onderwerp kinderen Trump ruimschoots. 

Social Insights
Dit onderzoek is uitgevoerd door onze afdeling Social Insights. Social Insights maakt doordachte analyses van sociale data en vertaalt deze naar inzichten in trends en ontwikkelingen. Wilt u meer weten over hoe u Social Insights ook voor uw organisatie kunt inzetten, neem dan contact op met Aniek Schmal via:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Tel: 020 - 412 24 05 


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.