Uitslag prijsvraag MIE'17

Op 1 en 2 februari stond MWM2 met een stand op het MIE’17. In onze stand draaide alles om luisteren. Bezoekers van de stand konden luisteren naar een geluidsfragment waarin een fictieve klant de loftrompet stak over een niet nader genoemd bedrijf. Aan onze bezoekers om te raden over welk bedrijf deze klant het had.

Hotel-vraag de makkelijkste, supermarkt-vraag de moeilijkste
In totaal hebben 187 bezoekers van onze stand meegedaan aan de prijsvraag. Zij kregen at random één van de drie geluidsfragmenten te horen. Het geluidsfragment over de mevrouw die haar weekendje weg in het water zag vallen, bleek de makkelijkste te zijn. Van de 56 deelnemers hadden 39 mensen het goede antwoord gegeven. Op de vraag van de man met de kapotte telefoon werd 37 (van de 62) keer het goede antwoord gegeven. Het moeilijkste geluidsfragment bleek het fragment van de dame die marshmallows wilde kopen te zijn. Slechts 30 van de 69 deelnemers hadden dit goed.

Het eerste goede antwoord was Golden Tulip
In dit geluidsfragment zaten twee hints verscholen; beiden aan het eind van het fragment. De eerste hint was het bloemetje dat deze mevrouw ontving, doelend op de roos in het logo van Golden Tulip. De tweede hint zat verscholen in haar oordeel over de service van het bedrijf. Zijn vond dit “echt goud waard”, waarmee ze verwees naar de naam en het goud in het logo van Golden Tulip.   

Het tweede goede antwoord was T-Mobile (en Simpel)
De hint zat in het begin van het geluidsfragment toen de man zei: “Wat ik van dit bedrijf vind? Laat ik het toepasselijk zeggen: einfach super”. Daarmee doelde hij op de Duitse origine van het bedrijf. T-Mobile was het enige Duitse bedrijf van de 8 opties waaruit men kon kiezen. Maar omdat “einfach” ook eenvoudig/ simpel betekent, hebben we ook ‘Simpel’ goed gerekend.  

Het derde goede antwoord was Jumbo
In dit geluidsfragment zaten twee hints verscholen. De eerste hint zat in het begin van het fragment toen de mevrouw zei dat ze er al jaren kwam, “ook toen de winkel nog anders heette”. Daarmee doelde ze op o.a. de C1000 die door Jumbo is overgenomen. Maar omdat ook andere supermarktketens winkels hebben overgenomen hadden we nog een hint verstopt, namelijk in haar opmerking over de service. Deze vond ze “groots” en meteen daarna zei ze: “ze doen hun naam eer aan”.

Drie winnaars
Per vraag hebben we uit alle goede inzendingen één winnaar geloot die twee kaartjes voor het concert van Robbie Williams op 4 juli in Nijmegen heeft gewonnen. De drie winnaars zijn: Willemijn Manshanden, Rob Revet en Wim van Liere. De winnaars zijn inmiddels al op de hoogte gesteld en wij wensen hen veel plezier toe bij het concert van Robbie Williams. Alle overige deelnemers danken wij hartelijk voor hun deelname en wellicht tot volgend jaar.  


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.