Vernieuwende onderzoeksvormen hebben de toekomst

Vernieuwende vormen van onderzoek hebben de toekomst, zo blijkt uit de jaarlijkse Panelevaluatie van MWM2.

In dit onderzoek wordt de motivatie van panelleden om deel te nemen aan een panel onderzocht. Vooral jongeren tussen de 18 en 24 zijn bereid om deel te nemen aan vernieuwende en interactieve onderzoeksvormen. Zo geeft ruim de helft van hen aan mee te willen doen aan een zoekopdracht op een website of een kort onderzoekje via een app. Een derde van de ondervraagde jongeren is ook bereid om een foto of filmpje van iets te maken, naar een locatie te gaan om vragen te beantwoorden, een dagboek bij te houden of mee te doen aan een online discussie.

Gehoord willen worden blijft belangrijkste motivatie
Voor panelleden is de mogelijkheid om hun mening te geven de belangrijkste motivatie om deel te nemen aan een panel. 91% van de ruim 30.000 respondenten gaf aan dat ze het belangrijk of zelfs heel belangrijk vindt dat de organisatie luistert naar haar panelleden. 70% is van mening dat de organisatie ook daadwerkelijk naar hen luistert. Over het algemeen zijn de leden dan ook redelijk tevreden over hun panel.

Panelleden hebben goede ideeën
Panelleden hebben niet alleen een mening over een organisatie, maar ook goede ideeën. 32% van de respondenten geeft aan dat zijn of haar ideeën kunnen helpen om de producten of diensten van een organisatie beter te laten aansluiten op de wensen van de klant. Panelleden zien daarom ook graag een terugkoppeling van wat er met hun ideeën wordt gedaan. Zij die het gevoel hebben dat er naar hun geluisterd wordt zijn twee keer zo vaak promoter van een organisatie dan panelleden die dit gevoel niet hebben.

Meer informatie over vernieuwende onderzoeksvormen
Wilt u meer informatie over vernieuwende onderzoeksvormen zoals zoekopdrachten op een website of eyetracking onderzoek, neem dan contact op met Manon van de Schilde via: 
tel: 020 - 412 24 05 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Inzage in het rapport?
Wilt u inzage in het gehele onderzoeksrapport of informatie over panel- of andere onderzoeksvormen die MWM2 u kunt bieden, neem dan contact op met Melvin van Luit via tel: 020 – 412 24 05 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.