Burgerparticipatie middels een panel

Gemeente Alkmaar speelt in op de trend om haar inwoners meer te betrekken bij het reilen en zeilen binnen de gemeente. Burgers die inspraak hebben bij bepaalde beleidsbeslissingen, zullen meer betrokkenheid bij de gemeente voelen.

Gemeente Alkmaar had via diverse bronnen al e-mail adressen verzameld. Deze mensen zijn vervolgens benaderd met een evaluatievragenlijst over zomerevenementen in de gemeente. Aan het einde van het onderzoek werd gevraagd of zij zitting willen nemen in het online burgerpanel. De animo van de respondenten om zich daadwerkelijk in het panel in te schrijven bleek aanzienlijk.

Wat levert het panel Gemeente Alkmaar op?

  • Het creëeren van draagvlak voor beleidsbeslissingen
  • Inzicht in de wensen en behoeften van haar inwoners
  • Het verkleinen van de afstand tussen de overheid en de burger
  • Verhoogde binding van de burger met de gemeente

Te bereiken via http://alkmaar.mwm2.nl 

 

Wat vindt Gemeente Alkmaar zelf?

"Bij de gemeente Alkmaar hebben wij gekozen voor MWM2 als partner voor de opzet en uitvoering van ons burgerpanel. De keuze is op MWM2 gevallen vanwege de zeer uitgebreide mogelijkheden in hun onderzoeksapplicatie, waarbij zij bovendien de vertaling hebben kunnen maken naar een gebruiksvriendelijke tool die eenvoudig, intuïtief en zelfstandig te hanteren is. Dit gecombineerd met een professioneel en klantgericht team, maakt dat wij met veel vertrouwen en enthousiasme de samenwerking tegemoet zien!"


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.