PGGM: Mantelzorg en Dementie

De druk op mantelzorgers neemt de komende decennia fors toe. Ouderen worden immers steeds ouder en de overheid stimuleert dat we de zorg voor onze naasten meer in eigen hand nemen. Vooral degenen die in de zorg werken hebben hier veel mee te maken.

Onderzoek onder leden van coöperatie PGGM van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) gaf inzicht in de wereld van de mantelzorger en dementie. 

Samen met MWM2 voerde de ledencoöperatie voor de sector Zorg en Welzijn PGGM, in samenwerking met Alzheimer Nederland daarom een onderzoek uit naar ervaringen van mantelzorgers, en mantelzorg bij dementie specifiek.

Ruim 7700 leden namen deel aan het onderzoek. Het onderzoek gaf inzicht in het aantal mantelzorgers onder zorgpersoneel, wie zij verzorgen en wat de intensiteit van de zorg is. Mantelzorgers deelden persoonlijke ervaringen en gaven tips en suggesties voor andere mantelzorgers. Een deel van de respondenten gaf aan door te willen discussiëren over het onderwerp. Uitkomsten van het onderzoek werden onder andere verwerkt in een korte animatiefilm en in een white paper over mantelzorg en een white paper over mantelzorg en dementie.
De online enquête bood mantelzorgers de mogelijkheid om zelf thema’s te kiezen waar zij ervaringen over wilden delen. Daarbij konden zij aangeven hoe moeilijk of makkelijk zij die ervaringen vonden. Ook films, documentaires of boeken waar zij veel aan hebben gehad werden gedeeld.


Deel ons

Volg ons

MWM2 Research Twitter MWM2 LinkedIn

Contact

020 412 2405
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.