02 Aegon nieuw 2

Social scan legt ergernis bloot

Behoefte

Om meer inzichten te verwerven in de onderwerpen die onder hun klanten leven wil Aegon een scan op social media laten uitvoeren als voorbereiding voor een kwalitatief vervolg onderzoek over een campagne. 

Aanpak

MWM2 maakte een grondige analyse van haar merk op social media. MWM2 onderzocht onder andere de bronnen van de berichtgeving en sentiment en volume.

Inzichten

Hoewel niet specifiek naar gezocht bracht de scan aan het licht dat de nieuwe commercial van Aegon met twee mannen die baby’s in een draagzak bij zich droegen kreeg veel kritiek op social media kreeg. MWM2 verschafte Aegon inzichten waarmee Aegon de campagne kon aanpassen en het beeld dat over hen ontstaan was kon corrigeren. Ook zorgde het onderzoek van MWM2 ervoor dat de Marketing- en Webcare afdeling van Aegon beter met elkaar zijn gaan samenwerken. 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Aniek MG 2194

Aniek Schmal

Expert Social Insights

aniek@hibou.nl

020 369 9928

×

Open & Social Data

Berichten op Twitter, Facebook, online discussies en reviews geven organisaties belangrijke inzichten in trends en ontwikkelingen. Ze bepalen steeds meer de merkreputatie, loyaliteit van merken en aankoop van producten en diensten. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata & vertalen naar waardevolle en bruikbare inzichten is een vak; ons vak. MWM2 biedt daarom meerdere oplossingen om optimaal van deze data gebruik te maken en deze te koppelen aan inzichten uit andere databronnen.

Bekijk meer cases en nieuws over research open & sociale data

Cases & Nieuws
×

Social Insights

Social Insights is de methode om inzichtelijk te maken wat er online over uw merk, product of thema wordt gezegd. Peer-to-peer bepalen immers steeds meer de merk¬reputatie, loyaliteit en aankoop van een merk of product. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata is een vak apart. Monitoring tools volstaan niet omdat het internet ruis en spam bevat en menselijke intelligentie nodig is om te begrijpen welke informatie relevant is, waar die gevonden wordt en hoe deze te interpreteren . MWM2 achterhaalt en bundelt hoge kwaliteitsdata van klanten, ontdekt (latente) klantbehoefte en vertaalt dit naar concrete inzichten, adviezen en kansen.

Bekijk meer cases en nieuws over social insights

Cases & Nieuws