Alwel header

Single-interviews voor gedetailleerde UX-inzichten

Behoefte

AlleeWonen, een wooncorporatie actief in West-Brabant, is per januari 2018 officieel gefuseerd met Woonstichting Etten-Leur. Vanaf 16 april hebben huurders, stakeholders, woningzoekenden en andere relaties contact met Alwel in plaats van met AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur.

Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website. Op deze website is het o.a. voor huurders uit Roosendaal, Breda en Etten-Leur mogelijk om zaken online te regelen (zoals gegevens wijzigen, aanvraagformulieren en reparatieverzoeken indienen). Aangezien er nog geen inzichten waren over de ervaring met de website en de onderdelen, wenste Alwel voor livegang een gebruikersonderzoek.

Aanpak

We stelden een kwalitatieve aanpak voor in de vorm van single-interviews om op detailniveau inzichten te verkrijgen. Hoe verloopt de weg van A naar B? Welke denk-en beslisprocessen hebben de huurders tijdens navigatie? In hoeverre is de content op de nieuwe website vindbaar/duidelijk? En waar zitten precies de verbeterkansen? Door de directe interactie tussen moderator en respondent konden we deze vragen beantwoorden.  

Inzichten

De reactie van huurders op de nieuwe website van Alwel is positief. Zo bleek de nieuwe omgeving voor huurders een verbetering ten opzichte van de 'oude' websites van AlleeWonen en Woonstichting Etten-Leur te zijn.  De vormgeving, content en gebruiksgemak  hebben hier een groot aandeel in. Wel zagen wij verbeterkansen voor de navigatie. Zo bleek het onmogelijk te zijn om na een reparatiemelding een stap terug te gaan. Met de concrete aanbevelingen voor verbeteringen kon Alwel direct aan de slag.   

“MWM2 is inspirerend, behulpzaam, deskundig, keuze in diensten die je afneemt en wat je zelf doet, meedenkend, klantgericht en leuke mensen. Een aantal resultaten hebben we direct tijdens de onderzoeksdagen verwerkt. Andere resultaten hebben meer gevolgen voor de website." aldus Judith van Dorst, communicatieadviseur van Alwel.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

UX-onderzoek

Het wordt steeds belangrijker om digitale producten op continue basis te optimaliseren en bij te blijven met de snelle ontwikkelingen op de markt. UX onderzoek is nodig om te achterhalen wat hun behoefte en ervaring is. MWM2 biedt uiteenlopende methoden en technieken om uw website en/of mobiele applicaties te onderzoeken. Wij werken met zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden en zien kansen voor vernieuwing in elke fase van het onderzoekstraject: van concept tot design, van prototype tot website die al live staat.

Bekijk meer cases en nieuws over UX-onderzoek

Cases & Nieuws