Banner afbeelding Bureau regio

Wat wil de regionale nieuwsgebruiker online?

Sinds enige tijd werken de 13 regionale publieke omroepen en de NOS intensief samen om onderwerpen en content (audio, video en online) te ontsluiten voor een groter publiek. De samenwerking begon op de radio en is inmiddels ook uitgegroeid naar content op TV en vooral online.

Een mooi voorbeeld is de mogelijkheid voor NOS app-gebruikers om regionaal nieuws aan te vinken en zo, naast het nieuws van de NOS, ook nieuwsberichten van regionale omroepen in de NOS-app te lezen. Er zijn plannen om de samenwerking verder te ontwikkelen. De regionale publieke omroepen (RPO) en de NOS wilden daarbij ook hun doelgroepen betrekken om te horen wat zij graag willen.

Met een pop-up community luisteren naar de doelgroep

In een pop-up community zijn we het gesprek aangegaan met de online nieuws consumenten. We wilden van hen horen hoe zij regionaal en landelijk nieuws zien en wat zij als kansen zien met betrekking tot het online nieuws lezen.

 

Flexibiliteit en reflectie gedurende het veldwerk

Dit hebben we gedaan met een iteratieve aanpak. We zijn gestart met twee weken veldwerk om de context goed te begrijpen. Daarna hebben we samen met de RPO en NOS de eerste inzichten besproken, samen met de verschillende richtingen voor het vervolg van het veldwerk. Een moment van reflectie om vervolgens de laatste twee weken veldwerk te gebruiken voor een verdiepingsslag in de mogelijkheden voor de toekomst.

 

Tijdens het veldwerk hebben we de deelnemers via veel verschillende soorten activiteiten laten deelnemen. Om hen uit te dagen tot het goed verwoorden van hun mening, maar ook om hen eens ‘anders dan normaal’ te laten nadenken. Zo mochten ze foto's uploaden, discussiëren en reageren op leuke stellingen. Daarnaast hadden we wat meer creatievere opdrachten zoals de opdracht waarbij de deelnemers een carrière switch maakten naar eindverantwoordelijke van een regionale omroep, en een opdracht waarbij ze de liefde mochten verklaren.

 

Presenteren voor draagvlak

Na afloop zijn de inzichten gepresenteerd aan de verschillende stakeholders van dit traject. Zo ook bij het Festival voor de Regionale Journalistiek. Daar presenteerde één van de onderzoekers, samen met de RPO, de inzichten aan journalisten en medewerkers bij de regionale omroepen. Zo konden we hen o.a. meenemen in de kracht van regionaal nieuws zodat zij hun doelgroep (nog) beter begrijpen.

Voor MWM2 was het een heel interessant project waar de onderzoekers zich konden onderdompelen in de wereld van online nieuws lezen. Voor de RPO en de NOS staat er ondertussen ook veel moois op de planning. Zij hebben samen een grote stap gezet voor een nauwere journalistieke samenwerking. Lees hier het persbericht. 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws
×

Kwalitatief Onderzoek

Hoe meer gegevens u hebt, des te lastiger is het de rode draad te vinden die alle punten verbindt. Kwalitatief onderzoek is de lijm binnen de data. Het schetst contexten het laat zien wat die data betekenen in de praktijk. Kwalitatief onderzoek biedt houvast bij explorerende vragen over de customer journey, conceptontwikkeling en -toetsing, maar ook inzicht bij verdiepende vragen over o.a. klanttevredenheid, imago en bekendheid. Wij voeren hiertoe diepte-interviews en groepsdiscussies uit op locatie of in ons eigen ‘Customer Journey Lab’.

Bekijk meer cases en nieuws over interviews en groepsdiscussies

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws