CZ case header

Van medewerkerbetrokkenheid naar activatie

Behoefte

MWM2 bracht dit jaar de betrokkenheid van CZ-medewerkers in kaart. CZ wilde de resultaten van dit onderzoek graag goed implementeren in alle lagen van de organisatie en vroeg MWM2 om hen hierin te adviseren en te begeleiden.

Aanpak

Adviseurs van MWM2 presenteerden op drie verschillende CZ-locaties de uitkomsten van het medewerkerbetrokkenheidsonderzoek. Daarnaast verzorgden we een activatiesessie voor de HR-afdeling, zodat medewerkers meteen met de resultaten aan de slag konden gaan. Tijdens de sessie was er allereerst gelegenheid om te reflecteren op de uitkomsten van het onderzoek.
Vervolgens werd de vertaalslag naar de toekomst gemaakt. Aan welke knoppen kun je draaien om de betrokkenheid van CZ-medewerkers te verhogen en belangrijker nog: hoe doe je dat dan en wat is daarvoor nodig?

Inzichten

Deelnemers beoordeelden de activatiesessie met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2. Ze omschrijven het als een “inspirerende, interactieve sessie” met een “leuke opzet, goede dialoog, je wordt letterlijk geactiveerd”. Dank CZ, wij vonden jullie een dankbaar publiek!

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Kwalitatief Onderzoek

Hoe meer gegevens u hebt, des te lastiger is het de rode draad te vinden die alle punten verbindt. Kwalitatief onderzoek is de lijm binnen de data. Het schetst contexten het laat zien wat die data betekenen in de praktijk. Kwalitatief onderzoek biedt houvast bij explorerende vragen over de customer journey, conceptontwikkeling en -toetsing, maar ook inzicht bij verdiepende vragen over o.a. klanttevredenheid, imago en bekendheid. Wij voeren hiertoe diepte-interviews en groepsdiscussies uit op locatie of in ons eigen ‘Customer Journey Lab’.

Bekijk meer cases en nieuws over interviews en groepsdiscussies

Cases & Nieuws
×

Medewerkersonderzoek

Luisteren naar uw medewerkers is essentieel. Hun collectieve kennis benutten is cruciaal voor het succes van uw organisatie. MWM2 maakt luisteren naar uw medewerkers op een innovatieve manier mogelijk met continu meten, met visueel onderzoek, via een panel of community – of toch een ‘klassiek’ MTO. Een meting die past bij de organisatie van nu en zorgt voor betrokkenheid en relevante feedback.

Bekijk meer cases en nieuws medewerkersonderzoek

Cases & Nieuws