Banner afbeelding website 1920x510 datalab

Datalab: passie voor data

Het MWM2 Datalab is een enthousiast team van medewerkers met elk hun eigen expertise, maar met een gemene deler: passie voor data. Hun werk wordt eigenlijk heel goed uitgebeeld door de bekende onderstaande afbeelding. Uit een op het eerste gezicht onoverzichtelijke brei van data halen we inzichten. En we zorgen dat het verhaal wat in de data verstopt zit, verteld kan worden. 

afbeelding datalab web

 Team Datalab

Banner afbeelding website 1920x510 alle Datalab

Waar houdt het team MWM2 Datalab zich zoal mee bezig? 

Collega Mitch is gespecialiseerd in Phyton. Recent ontwikkelde hij hierin de Table Report Bot. Waarmee wij de dataverwerking van onze online onderzoeken efficiënter kunnen uitvoeren. Wat Mitch hier zelf over zegt: “Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens het opzetten van het script, het voelt goed om de kennis die ik heb opgedaan tijdens m’n opleiding toe te kunnen passen in de praktijk. De bot geeft onze consultants de mogelijkheid om een efficiëntie slag te slaan bij het verwerken van de data waardoor er meer tijd geïnvesteerd kan worden in het maken van op maat gemaakte adviesrapportages voor de opdrachtgevers.

Collega’s Myrthe en Kees kennen alle ins en outs van SPSS. Zij hebben zich het afgelopen jaar vastgebeten in de dataverwerking van het grootste onderzoek wat we binnen MWM2 uitvoeren: de Nationale Studenten Enquête, die door ruim 300.000 studenten wordt ingevuld! Hiervoor hebben zij in SPSS de volledige datastroom opgezet. Wat Myrthe hierover zegt: “De grootheid en complexiteit van de NSE maakt het een uitdagend project. We nodigen meer dan 800.000 studenten van alle hogere onderwijsinstellingen in Nederland uit. En er zijn veel uitzonderingen en wensen vanuit deze instellingen waar we rekening mee moeten houden. Voor de dataverwerking hebben we hebben ongeveer 50 syntaxen opgezet in SPSS. Wanneer we een aanpassing doen in één van de syntaxen werkt dit vaak weer door op andere plekken in de dataverwerking. Dit maakt het project complex. Maar het leuke is dat we studenten met de resultaten van dit onderzoek ondersteunen bij de keuze van hun vervolgopleiding.”

Collega Tim is gespecialiseerd in data-visualisatie en dashboarding. Hij heeft recent in PowerBI een dashboard ontwikkeld waarmee in no-time inzichtelijk wordt hoe het met de kwaliteit van een klantpanel staat. Wat Tim zelf zegt: “Ik ben bezig met het opzetten van een Panel APK Dashboard, dat voor meerdere (panel)klanten ingericht kan worden. Zo’n dashboard geeft de klant een visueel overzicht en nieuwe inzichten wat betreft de samenstelling van het panel en waar de sterke en zwakke punten liggen. Dit helpt de klant om samen met de consultant gerichter de kwaliteit van het panel en de respons te verbeteren.

En collega Jasper is gespecialiseerd in alles wat met datakwaliteit te maken heeft. Hij ontwikkelde in SPSS Modeler een methode waarmee hij de kwaliteit van elke CRM-database kan verbeteren. “Wat ik tof vind aan de datascans en de crm data-check is het creëren van waarde in data die er al staat. We kunnen de data geautomatiseerd verbeteren, verrijken en aanvullen, hierdoor kunnen we nieuwe inzichten verwerven in 'oudere' data. Het is voor klanten heel waardevol om tot nieuwe inzichten te kunnen komen, zonder hier per se een nieuw onderzoek of iets dergelijk voor live te zetten!

Wil je eens met ons van gedachten wisselen wat we voor jou kunnen betekenen, neem vooral contact op!

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Tjerk MG 3421

Tjerk Eilander

Innovatiemanager

t.eilander@mwm2.nl

020 369 9912 of 06 4689 8501

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws
×

Kwantitatief Onderzoek

Sommige vraagstukken vragen om een cijfermatige, statistische onderbouwing. Kwantitatief onderzoek wordt ingezet bij vraagstukken die antwoorden nodig hebben in termen van hoeveelheid. De representativiteit en statistische betrouwbaarheid zijn daarbij van belang. Kwantitatief onderzoek bij MWM2 wordt doorgaans online uitgevoerd. MWM2 ontwikkelt relevante, visuele en vooral respondentvriendelijke vragenlijsten die gemakkelijk kunnen worden ingevuld door deelnemers op elk device.

Bekijk meer cases en nieuws over kwantitatief onderzoek

Cases & Nieuws
×

Open & Social Data

Berichten op Twitter, Facebook, online discussies en reviews geven organisaties belangrijke inzichten in trends en ontwikkelingen. Ze bepalen steeds meer de merkreputatie, loyaliteit van merken en aankoop van producten en diensten. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata & vertalen naar waardevolle en bruikbare inzichten is een vak; ons vak. MWM2 biedt daarom meerdere oplossingen om optimaal van deze data gebruik te maken en deze te koppelen aan inzichten uit andere databronnen.

Bekijk meer cases en nieuws over research open & sociale data

Cases & Nieuws
×

Bedrijfsdata

Organisaties hebben in hun systemen (zoals in hun CRM) zelf vaak grote hoeveelheden waardevolle klantdata. Denk bijvoorbeeld aan data over het aankoopgedrag en productgebruik. MWM2 hanteert diverse analysetechnieken om deze data te gebruiken en te koppelen aan onderzoeksdata. Door deze bronnen te combineren kunt u beter inzichten verkrijgen in o.a. de loyaliteit van uw klant.

Bekijk meer cases en nieuws over company data

Cases & Nieuws
×

Onderzoeksdata

MWM2 gebruikt de meest geavanceerde onderzoeksmethoden en -technieken om inzichten te verkrijgen. Wij genereren die data aan de hand van surveys en op basis van o.a. acces- & klantenpanels en communities. Om goede data te genereren stelt MWM2 de respondent centraal. Alles is er bij ons op gericht om de respondent een optimale beleving te presenteren: mobiel, intuïtief en visueel.

Bekijk meer cases en nieuws over research data

Cases & Nieuws