Header Dominos

MWM2 helpt Domino's met nieuwe strategie

MWM2 heeft voor Domino’s Pizza een internationaal Concept Scrum onderzoek uitgevoerd om richting te geven aan hun communicatiestrategie.

Behoefte:

Domino’s Pizza is wereldwijd de grootste speler op het gebied van pizza’s. Het bedrijf investeert veel in communicatie om haar leidende positie te behouden en te versterken. Om te achterhalen waar de communicatie zich in 2019 het beste op kon focussen, was er behoefte aan inzichten vanuit de doelgroep. Wat zijn belangrijke onderwerpen en thema’s waar Domino’s op in kan spelen?


Aanpak:

Om Domino’s hierbij te helpen, hebben wij onze Concept Scrum methode ingezet. Domino's had verschillende communicatieconcepten ontwikkeld die wij eerst kwalitatief hebben getoetst onder focusgroepen. De inzichten uit deze groepen werden gebruikt om een eerste schifting te maken uit de concepten en om de overgebleven concepten te herschrijven en te optimaliseren. De aangescherpte concepten zijn vervolgens kwantitatief getoetst aan de hand van een online vragenlijst. Dit onderzoek vond plaats in Nederland, België en Duitsland.


Inzichten:

Uiteindelijk heeft het onderzoek voor elk land een duidelijke winnende strategie opgeleverd. Oftewel, voor elk land een duidelijke communicatierichting waar Domino’s in 2019 mee aan de slag kon gaan. “Concept Scrum heeft zich hiermee andermaal bewezen als waardevolle methode”, aldus Klaas Kuipers, expert Productinnovatie- & Agile-onderzoek bij MWM2. “We komen hiermee in korte tijd van draft concepten tot een gevalideerde, winnende propositie”.

“Het was een leerzaam traject, met uiteindelijk een duidelijke winnende communicatierichting voor elk land. Op basis hiervan kunnen we met een goed gevoel een beslissing nemen voor welke richting we kiezen”, aldus Kim Mathijssen, marketing analist van Domino’s.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Klaas

Klaas Kuipers

Expert Productinnovatie- & Agile-onderzoek

k.kuipers@mwm2.nl

020 412 2405

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws