TotalWash12

Frisse inzichten van carwash bezoekers

Frisse inzichten van carwash bezoekers

Wie kent het niet? Je auto is vies maar je hebt geen puf om op je vrije zaterdag te staan poetsen. Gelukkig is daar de carwash voor bedacht. De wasstraat, roll over of wasboxen maken je auto weer blinkend schoon.  

Behoefte

Er zijn inmiddels bijna 90 TotalWash locaties in Nederland en het is de ambitie om verder te groeien. Daarom heeft TotalEnergies Marketing Nederland N.V. aan MWM2 gevraagd de carwash consument in kaart te brengen. Wie komen er zoal bij een carwash, wanneer, hoe vaak en wat doen ze er allemaal?

Aanpak

We zochten het uit door ruim 1.000 carwash bezoekers aan het woord te laten via een online vragenlijst die in samenspraak met TotalWash door MWM2 is ontwikkeld. Doelgroep respondenten zijn geworven via onze externe panel leverancier. De zes leukste en interessantste inzichten uit het onderzoek mogen we delen en dat doen we graag.

 1. Zaterdag is autowasdag
  Zaterdag is de meest populaire dag om naar een carwash te gaan. Vrijdag en zondag zijn een goede tweede terwijl maandag als minst populaire autowasdag uit de bus komt.

 2. Niet alleen voor de auto naar de carwash
  Ook voor andere doeleinden dan de auto wassen wordt een carwash bezocht. Sommigen laten hun motor, scooter, busje, bestelauto, fiets of scootmobiel weer shinen in de wasboxen. Tweederde gebruikt de autostofzuiger, een derde de bandenpomp en ruim een kwart komt ook om te tanken. En o ja, 1% maakt gebruik van de dogwash. Een schone hond in een schone auto.

 3. Grote groep gaat steeds naar dezelfde carwash
  De meerderheid gaat vrijwel altijd naar dezelfde carwash en heeft daar vooral een praktische reden voor: nabijheid. De carwash moet vlakbij de woning of het werk zijn. Maar uiteraard is het resultaat het allerbelangrijkst.

 4. Happy hour
  Ruim acht op de tien bezoekers vinden een carwash geen overbodige luxe. Integendeel, men gaat ook wel eens als het voertuig niet vies is. Wellicht aangespoord door happy hour of kortingsbonnen waarvan tweederde wel eens gebruik maakt.

 5. Relaxed door de wasstraat
  De meerderheid zit op z’n gemak in de auto wanneer deze in een wasstraat of roll over wordt gewassen. Toch voelt 13% zich niet veilig tussen de roterende borstels, waterstralen en drooginstallaties.   

 6. Goede beoordeling voor TotalWash
  De vijf beste punten van TotalWash zijn: 

TotalWash9

 • Kun je gemakkelijk afrekenen : 70%
 • Het is er schoon : 68%
 • Biedt alles wat je nodig hebt : 63%
 • Heeft vriendelijk personeel : 63%
 • Heeft behulpzaam personeel : 62% 

 

 

“Door de vlotte contacten was de doelstelling snel duidelijk. Hoewel de meeste van onze ‘gevoelens’ en vermoedens wel door de onderzoeksresultaten bevestigd werden zagen wij toch wel enkele nieuwe inzichten die we zeker zullen doorvoeren. We verwachten onze gasten nog meer te verrassen en verblijden!” aldus Andy Verbruggen, TotalEnergies Marketing Nederland NV / Carwash Manager

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

lex mwm2

Lex de Witt

Senior Research Consultant

l.dewitt@mwm2.nl

020 369 9901