Banner afbeelding website 1920x510 Gen Z nw

Effectief Gen Z benaderen voor onderzoek

Onderzoek onder Gen Z kan nu via WhatsApp, na werving via TikTok

Nieuwe tool maakt snel onderzoek mogelijk onder lastig bereikbare groep 14 – 25 jaar.

Je werft ze via campagnes op TikTok en Instagram en ondervraagt ze via WhatsApp. MWM2 zegt een manier te hebben gevonden om de moeilijk bereikbare doelgroep van Generatie Z via WhatsApp aan onderzoek mee te laten doen.  Het is laagdrempelig, past bij de communicatiemiddelen van de jongere doelgroep, snel en efficiënt, aldus het onderzoeksbureau.

 

‘We hebben in korte tijd een panel van meer dan 1000 jongeren tussen de veertien en vijfentwintig jaar bij elkaar weten te krijgen’, vertelt Boris Kugel. ‘Eens in de zoveel tijd krijgen ze een appje voor een onderzoek of peiling. De respons is hoog en snel. Binnen een uur reageert 30 procent, na een dag heeft 50 procent zo’n Whatsapp-onderzoek ingevuld of ingesproken.’

 

'Alsof ze tegen vrienden praten'

Dat laatste is namelijk een van de features die in het Whatsapp-onderzoek is ingebouwd. Deelnemers kunnen hun antwoorden intikken, maar inspreken kan ook. De voice-optie is populaire onder de doelgroep, volgens Kugel. ‘Hoewel ze weten dat het geen echt app-gesprek is, gebruiken veel van de jongeren het wel zo. Echt, alsof ze tegen een vriend of vriendin praten. De ingesproken antwoorden zijn ook uitgebreider.’

 

Volgens Kugel heeft Gen Z als kenmerk dat ze gehoord willen worden en zich graag ergens over uit te spreken. ‘Ze zien enorm veel nieuws en problematiek en delen die ook met elkaar. Dit is echt de verbonden generatie, komt in de huiskamer bij elkaar. Alleen, en dat is het probleem ook, zijn ze via email veel moeilijker bereikbaar dan oudere doelgroepen. Vandaar dat we de media inzetten die zij gebruiken.’

 

Verdrietig, boos of angstig

Inmiddels heeft MWM2 zelf al een aantal onderzoeken gehouden onder de doelgroep. Zo is er zeer recent hoe de doelgroep aankijkt tegen het nieuwe schooljaar. Uit het onderzoek – binnen een dag uitgevoerd - blijkt dat 42 procent weinig tot geen zin had om terug de schoolbanken in te gaan. Voor 38 procent van de generatie Z maakt naar school gaan verdrietig, boos of angstig.

 

Dit persbericht verscheen op 1 november 2022 in de Adformatie. 

 

 

Meer informatie

Wil je meer weten over ons Gen Z Panel? Neem dan vooral contact met mij op!

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

boris

Boris Kugel

Research Consultant

b.kugel@mwm2.nl

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws
×

Kwantitatief Onderzoek

Sommige vraagstukken vragen om een cijfermatige, statistische onderbouwing. Kwantitatief onderzoek wordt ingezet bij vraagstukken die antwoorden nodig hebben in termen van hoeveelheid. De representativiteit en statistische betrouwbaarheid zijn daarbij van belang. Kwantitatief onderzoek bij MWM2 wordt doorgaans online uitgevoerd. MWM2 ontwikkelt relevante, visuele en vooral respondentvriendelijke vragenlijsten die gemakkelijk kunnen worden ingevuld door deelnemers op elk device.

Bekijk meer cases en nieuws over kwantitatief onderzoek

Cases & Nieuws
×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws
×

Bedrijfsdata

Organisaties hebben in hun systemen (zoals in hun CRM) zelf vaak grote hoeveelheden waardevolle klantdata. Denk bijvoorbeeld aan data over het aankoopgedrag en productgebruik. MWM2 hanteert diverse analysetechnieken om deze data te gebruiken en te koppelen aan onderzoeksdata. Door deze bronnen te combineren kunt u beter inzichten verkrijgen in o.a. de loyaliteit van uw klant.

Bekijk meer cases en nieuws over company data

Cases & Nieuws