Hibou header

Een scherpe blik op reputatiemanagement

Hibou (Frans voor uil) is een nieuw bureau voor datagedreven PR en is een joint venture met MWM2. Met behulp van social data-analyse haalt Hibou aannames en emotie uit marketing- en communicatiebeslissingen zodat organisaties hun budgetten optimaal benutten.

Weg met de onderbuik

Oprichter & directeur Matthijs Rutten is afkomstig uit de traditionele bureauwereld en zag daar hoe veel bedrijven budgetten verspillen als gevolg van verkeerde beslissingen. “Organisaties weten vaak niet hoe ze worden gepercipieerd door hun doelgroepen. Dan kunnen ze dus ook niet de juiste beslissingen nemen om deze perceptie te beïnvloeden. Vervolgens komen zij met een marketingverhaal dat totaal niet past bij wat doelgroepen echt over betreffende organisaties vinden. Dat werkt geregeld zelfs averechts, waardoor het merk schade oploopt”, zegt Matthijs Rutten.

Data zonder menselijke analyse is waardeloos

Alles begint volgens Hibou bij inzicht krijgen in wat consumenten en andere stakeholders over jouw merk of organisatie zeggen op social media platforms, fora, blogs en review sites. Hibou gaat bewust verder waar andere monitoringtools en dataverzamelaars stoppen. Zonder een juiste interpretatie van data kun je er niet de juiste acties aan verbinden. Daarom heeft Hibou zeer ervaren social onderzoekers in dienst om deze data te interpreteren. Matthijs Rutten: “Het scrapen van online data hebben we geautomatiseerd met social monitoring tools, maar de juiste analyse van sentimenten en andere feedback van de doelgroep blijft mensenwerk. Onze analisten selecteren handmatig opvallende data, corrigeren het sentiment en analyseren de onderliggende drijvers en behoeften zodat werkelijke inzichten ontstaan. Op deze manier brengen ze ervaringen, vragen en teleurstellingen van de doelgroepen naar de oppervlakte.”

Acties op basis van feiten

Door open data te analyseren, ontstaan inzichten die een uitstekend vertrekpunt vormen om te beïnvloeden. Dit doet het bureau door middel van campagnes op het gebied van PR en content marketing, maar ook social media strategieën en influencer marketing worden door het bureau opgezet en uitgevoerd. Hibou is een joint venture met onderzoeksbureau MWM2 en beschikt daardoor dus over ontzettend veel onderzoekservaring. “Voor ons is het erg motiverend om te zien dat onderzoeksresultaten ook worden vertaald naar concreet beleid en campagnes”, zegt Govert van den Bos, oprichter en directeur van MWM2. “Op deze manier kunnen bedrijven het meeste uit hun marketing- en onderzoeksbudgetten halen en maken we als bureau maximaal impact voor onze klanten.”

Kom op 6 augustus naar een presentatie over Hibou 

Wil je meer weten over Hibou? Kom dan op dinsdag 6 augustus (van 16:30 - 17:15 uur) naar een presentatie van Hibou op ons kantoor in Amsterdam. Matthijs Rutten en Aniek Schmal van Hibou vertellen je dan alle ins en outs over influencermarketing en hoe Hibou te werk gaat. Je kunt je opgeven door via deze link ons een kort mailtje te sturen, maar je kunt ook gewoon een mailtje sturen naar: Aniek@hibou.nl . Meer informatie over Hibou kun je ook vinden op de website van Hibou.  

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Matthijs Rutten Hibou

Matthijs Rutten

Directeur Hibou

Matthijs@hibou.nl

020 - 369 99 99

×

Open & Social Data

Berichten op Twitter, Facebook, online discussies en reviews geven organisaties belangrijke inzichten in trends en ontwikkelingen. Ze bepalen steeds meer de merkreputatie, loyaliteit van merken en aankoop van producten en diensten. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata & vertalen naar waardevolle en bruikbare inzichten is een vak; ons vak. MWM2 biedt daarom meerdere oplossingen om optimaal van deze data gebruik te maken en deze te koppelen aan inzichten uit andere databronnen.

Bekijk meer cases en nieuws over research open & sociale data

Cases & Nieuws
×

Social Insights

Social Insights is de methode om inzichtelijk te maken wat er online over uw merk, product of thema wordt gezegd. Peer-to-peer bepalen immers steeds meer de merk¬reputatie, loyaliteit en aankoop van een merk of product. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata is een vak apart. Monitoring tools volstaan niet omdat het internet ruis en spam bevat en menselijke intelligentie nodig is om te begrijpen welke informatie relevant is, waar die gevonden wordt en hoe deze te interpreteren . MWM2 achterhaalt en bundelt hoge kwaliteitsdata van klanten, ontdekt (latente) klantbehoefte en vertaalt dit naar concrete inzichten, adviezen en kansen.

Bekijk meer cases en nieuws over social insights

Cases & Nieuws
×

Over MWM2

MWM2 is de ‘one stop shop’ voor iedere organisatie die goed naar zijn klanten wil luisteren. Wij hebben alle onderzoeksmethoden en technologie onder één dak. Wij zijn marktleider op het gebied van klantenpanels & communities en zijn actief in vrijwel alle branches. Honderden (toonaangevende) organisaties weten door te meten met MWM2.

Bekijk meer cases en nieuws over MWM2

Cases & Nieuws