Qual360

Inge Sjobbema over Qual360

Kersvers teammanager kwalitatief Inge Sjobbema bezocht onlangs Qual360 in Berlijn. Qual360 is één van de belangrijkste internationale congressen op het gebied van kwalitatief onderzoek. Haar belangrijkste inzichten:

  • Covid-19 heeft ook in het kwalitatieve onderzoek een aantal ontwikkelingen in gang gezet of versneld. Video-interviewen is nu ingeburgerd en online brainstormplatforms behoren nu ook tot het vaste repertoire. Herkenbaar! Ook wij hebben het afgelopen jaar veel met dergelijke platforms gewerkt (zoals Miro) in talloze online werksessies ter afsluiting van onderzoeksprojecten. 

  • In een tijd van een groeiend aantal databronnen (social data, interne bronnen) worstelen organisaties steeds meer met het verknopen van alle data die hieruit voortkomen. De uitdaging van kwalitatief onderzoek is om de verbinding te zoeken bij andere methodes. Hybride onderzoeken worden de norm om te komen tot overstijgende inzichten.  

  • Paradoxaal genoeg zorgt de grote aanwezigheid van data er ook voor dat de echte klant van vlees en bloed op de achtergrond raakt. Kwalitatief onderzoek wordt steeds meer een vorm van humanizing data.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Inge kleur2

Inge Sjobbema

Teammanager Kwalitatief & UX

I.Sjobbema@mwm2.nl

020 36 999 55

×

Kwalitatief Onderzoek

Hoe meer gegevens u hebt, des te lastiger is het de rode draad te vinden die alle punten verbindt. Kwalitatief onderzoek is de lijm binnen de data. Het schetst contexten het laat zien wat die data betekenen in de praktijk. Kwalitatief onderzoek biedt houvast bij explorerende vragen over de customer journey, conceptontwikkeling en -toetsing, maar ook inzicht bij verdiepende vragen over o.a. klanttevredenheid, imago en bekendheid. Wij voeren hiertoe diepte-interviews en groepsdiscussies uit op locatie of in ons eigen ‘Customer Journey Lab’.

Bekijk meer cases en nieuws over interviews en groepsdiscussies

Cases & Nieuws