15 KvK 2

Door de Community betere aansluiting met de doelgroep

Behoefte

Verschillende afdelingen binnen de KvK ontwikkelen doorlopend nieuwe producten. De KvK wil graag weten hoe haar huidige producten kunnen worden verbeterd en nieuwe producten in de ontwikkelingsfase aanscherpen. Samen met de doelgroep! Een van de producten die zij graag wilde testen was het Startersmagazine.

Aanpak

MWM2 heeft met KvK een online Research Community opgericht. Hierin worden continu productideeën en concepten getest onder de doelgroep. Bij Community-onderzoek van MWM2 kunnen verschillende onderzoeksmethoden worden ingezet, waardoor elke vraag optimaal kan worden beantwoord.

Bij het onderzoek naar het Startersmagazine kreeg een deel van de Community leden het magazine opgestuurd, met de instructie per pagina aan te strepen wat hen wel en niet aansprak en daarbij met post-its hun mening toe te lichten. Na een analyse van de resultaten werden vervolgens in de Research Community dieptevragen gesteld.

Inzichten

De combinatie van methoden bij het Startersmagazine onderzoek zorgde voor rijke inzichten. Niet alleen maakt het onderzoek duidelijk hoe de bladformule kon worden aangescherpt, ook op detailniveau werd duidelijk wat de doelgroep wel en niet aansprak.

 

“MWM2 heeft voor ons onderzoek gedaan naar het Startersmagazine. Er is kwalitatief onderzoek gedaan in een community waarbij de community leden ook een huiswerkopdracht hebben gekregen. We zijn erg tevreden over de professionele manier waarop MWM2 dit heeft aangepakt. Snel kunnen schakelen en veel expertise maken MWM2 een prettige partner voor ons onderzoek”, aldus een woordvoerder van de KvK.

Thomas MG 9573 zww 002

Meer informatie

Thomas Spauwen

T.Spauwen@mwm2.nl
×

Product & Innovatie

Om te kunnen groeien als organisatie is succesvol innoveren een must. Succesvol innoveren begint bij luisteren naar de klant. MWW2 helpt organisaties bij het gehele innovatietraject, van idee naar concept tot product. Hiervoor zetten wij diverse technieken in waaronder co-creatie, u&a, 'Concept Scrum', prijsonderzoek en producttesting. Onderzoek naar productontwikkeling en innovatie bespaart kosten en vergroot de kans op een succesvolle innovaties.

Bekijk meer cases en nieuws over product en innovatie

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws