OCW agile header

Agile-aanpak binnen een community

Behoefte

Al sinds februari 2017 werkt MWM2 intensief samen met het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (hierna: OCW) in de Leraren Community OCW. In deze research community denken 250 leraren uit het hele land mee over belangrijke en actuele thema’s die spelen in het onderwijs. De nauwe samenwerking met OCW maakt het mogelijk om nu ook steeds sneller te anticiperen op ad hoc onderzoeksvragen vanuit het ministerie. Onderwerpen die opeens actueel worden door bijvoorbeeld aandacht van de media of de politiek die snelle feedback nodig heeft.

Aanpak

Een community leent zich als onderzoeksinstrument bij uitstek voor een agile-aanpak: het is snel, flexibel en interactief. Dankzij de goede en intensieve samenwerking met OCW kunnen wij nu nóg sneller inzichten bij de communityleden ophalen.

Hoe wendbaar en flexibel een community is, blijkt hieruit: circa anderhalf jaar geleden kondigden leraren kort van tevoren aan te zullen gaan staking. Deze staking zou echter samenvallen met de jaarlijkse ‘Dag van de Leraar’. Traditiegetrouw is dit een dag waarop het Ministerie van OCW leraren extra in het zonnetje zet, maar gezien de aangekondigde staking wilde OCW weten of dit nu wel gepast was. Omdat de waarderingscampagne rondom de Dag van de Leraar al in gang gezet was, moest er snel een beslissing worden genomen of deze wel doorgang kon vinden. Op maandagavond legde de MWM2 community manager het dilemma voor aan de deelnemers van de Leraren Community en om 10:00 uur de volgende ochtend waren er genoeg reacties binnengekomen waarmee het ministerie een gefundeerde beslissing kon nemen; de waarderingscampagne werd uitgesteld.


Inzichten

Dit voorbeeld laat zien hoe MWM2 als onderzoekspartner voor grote wendbaarheid binnen organisaties kan zorgen. Dankzij het instrument van een community, de betrokken community manager en de ervaring met agile werken en de opdrachtgever, kunnen belangrijke beslissingen snel en gefundeerd genomen worden. Tegelijkertijd ervaart de doelgroep dat er naar hen geluisterd wordt en dat hun stem belangrijk is.

“Het is fijn om de Leraren Community OCW ook voor snelle beslissingen te kunnen inzetten. Dit is met traditionele onderzoeksmethoden vaak niet mogelijk.” Aldus Esmée Schregardus, onderzoeker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Marie Louise

Marie Louise Klerkx

Teammanager Research Communities

ML.Klerkx@mwm2.nl

020 41 224 05

×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws
×

Agile-onderzoek

MWM2 is dé onderzoekspartner voor organisaties die agile (willen) werken. MWM2 levert dynamisch, flexibel en razendsnel maatwerk voor al uw agile vraagstukken en klantvalidaties. Bekijk meer cases en nieuws over agile onderzoek.

Cases & Nieuws