44 agile mto 2

Snel en frequent luisteren naar medewerkers

Steeds meer organisaties luisteren doorlopend naar klanten om hun producten, diensten en communicatie te verbeteren. De medewerkers moeten het in de praktijk vervolgens doen, maar hun input wordt doorgaans minder vaak gevraagd. MWM2's MTO Specialist Daan van Exel legt uit dat het voor organisaties die continu willen verbeteren niet genoeg is om een klassiek jaarlijks medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) te doen. 

Meet regelmatig en kort met MTO Live

Daan van Exel: “Ontwikkelingen gaan tegenwoordig heel snel. In een paar maanden kan er al veel veranderen. Door vaker om input te vragen aan je medewerkers neem je het hele jaar door actuele input mee. Met MTO Live meet je elke paar maanden heel compact de betrokkenheid en bevlogenheid van medewerkers met korte vragenlijsten die aantrekkelijk en toegankelijk zijn. Dat biedt ruimte om actuele onderwerpen toe te voegen. Je kunt ook een stap verder gaan door medewerkers zelf vrijheid te geven in wat ze verder nog willen beoordelen".

Uit eigen ervaring

MWM2 werkt zelf sinds 2016 met MTO live en heeft ondervonden dat het veel meer oplevert dan een klassiek MTO.

- De resultaten zijn altijd actueel en daardoor herkenbaar en makkelijk op te volgen
- Doordat er vaak resultaten zijn is er ook geen ‘opstarttijd’ nodig: de organisatie is eraan gewend en kan op alle niveaus meteen aan de slag
- De medewerkers kunnen regelmatig hun input geven, waardoor veel sterker het gevoel leeft dat er ook echt naar hen geluisterd wordt.

MWM2 medewerkers zien dat in de praktijk ook terug want er zijn o.a. inspraaksessies met het management ontstaan en een nieuwe werkruimte met sta werkplekken. Zo draagt MTO live bij aan de organisatiecultuur, de vitaliteit en het werkplezier van de medewerkers, en daar hebben ook MWM2's opdrachtgevers profijt van.

 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Medewerkersonderzoek

Luisteren naar uw medewerkers is essentieel. Hun collectieve kennis benutten is cruciaal voor het succes van uw organisatie. MWM2 maakt luisteren naar uw medewerkers op een innovatieve manier mogelijk met continu meten, met visueel onderzoek, via een panel of community – of toch een ‘klassiek’ MTO. Een meting die past bij de organisatie van nu en zorgt voor betrokkenheid en relevante feedback.

Bekijk meer cases en nieuws medewerkersonderzoek

Cases & Nieuws