Header terugblik seminar

Terugblik Panel & Community Seminar 2019

Boze boeren, bouwers en onderwijzers: allemaal vinden ze dat er onvoldoende naar hen geluisterd wordt. Goed en doorlopend luisteren is meer dan ooit een belangrijk thema; zo ook op het MWM2 Panel & Community Seminar 2019. Een kort verslag van dit inspirerende event:

Stel je open voor een ander geluid

Luisterdeskundige en voormalig arts, Corine Jansen, trapte het seminar af door te vertellen dat luisteren een vaardigheid is. Een vaardigheid waarin vrouwen (genetisch bepaald) iets beter zijn dan mannen, maar die je wel kunt ontwikkelen. Het belangrijkste is dat je open staat voor een ander geluid. Of je die andere mening uiteindelijk overneemt is aan jou en jouw organisatie. "Luisteren zorgt niet per definitie voor verbetering maar wel dat we vanuit een ander perspectief naar de werkelijkheid gaan kijken. Dat zorgt voor ontmoeting en verbinding", aldus Corine Jansen. 

Community: efficiënt en krachtig luisterinstrument

Een uiterst effectief en efficiënt instrument om je doelgroep te ontmoeten en doorlopend naar hen te luisteren is volgens Matthijs Tegeler van de Belastingdienst een research community. De inrichtingskosten zijn in vergelijking met een face-to-face onderzoek weliswaar wat hoger, maar als je doorlopend onderzoek doet is het juist kostenefficiënter. Minstens zo belangrijk is dat een community je enorm veel brengt. Bovendien is het ook nog eens een snelle onderzoeksmethode. De research community is voor de Belastingdienst hun visitekaartje dat zorgt voor bekendheid, zichtbaarheid en vindbaarheid. 
 

In 9 maanden van 'panelplan' tot panelonderzoek

Het idee dat het opzetten van een community of panel erg tijdrovend is werd ontkracht door Christiaan Buitenhuis van Interpolis. Interpolis wist samen met MWM2 in slechts een paar maanden tijd een panel op te zetten; inclusief werving van (uiteindelijk) 6.000 panelleden. Het Interpolis Glashelder Klantenpanel is inmiddels een groot succes. In amper een jaar heeft de verzekeraar al 15 onderzoeken uitgevoerd en het panel wordt gewaardeerd met een 7,7. 

Community ook voor medewerkersonderzoek  

Tot slot wees Marc Henselmans van ABN AMRO er op dat je een research community ook kunt inzetten voor medewerkersonderzoek. De bank wist meer over hun klanten dan over hun medewerkers maar daar is met de komst van de medewerkerscommunity van InnerVoice verandering in gekomen. De community geeft ABN AMRO waardevolle kwalitatieve inzichten die ze met traditioneel medewerkersonderzoek nooit ophaalden. Dankzij hun medewerkerscommunity weet ABN AMRO nu met succes de employee experience te verbeteren.    

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Judith

Judith Kramer

Teammanager Research Panels

j.kramer@mwm2.nl

020 412 2405

×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws
×

MWM2 Academy

De MWM2 Academy is het opleidings- en kennisinstituut van MWM2. Binnen MWM2 Academy worden onze medewerkers doorlopend opgeleid en getraind door MWM2’s specialisten die hun kennis overdragen op hun collega's.
De MWM2 Academy is er echter niet alleen voor onze eigen medewerkers. MWM2 Academy organiseert regelmatig seminars, workshops en trainingen voor klanten en geïnteresseerden.

Bekijk meer nieuws over MWM2 Academy

Cases & Nieuws