36 CX Event 2017 2

Uw organisatie overtuigen

Op 9 maart 2017 vond in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord het CX event van MWM2 plaats. Meer dan 100 gasten waren getuige van inspirerende presentaties op een prachtige locatie. Een terugblik.

“Wij helpen je met het verwerven van draagvlak” (MWM2)

In haar opening van het evenement ging Manon Wiegman in op hoe MWM2 organisaties helpt om draagvlak te vinden voor verandertrajecten. Haar credo is dat “het niet de sterkste soort is die overleeft, maar de soort die de grootste verandercapaciteit heeft”.
Om draagvlak te creëren en zelfs de meest kritische collega’s te overtuigen helpt MWM2 organisaties met het kiezen van de juiste strategie. O.a. door het organiseren van inspirerende kick off sessies. Ook ging Manon in op de implementatie van onderzoek. Haar tip: “zorg dat onderzoeksresultaten makkelijk deelbaar en bruikbaar zijn in alle lagen van de organisatie, zo voorkom je dat het onderzoek in de bureaula beland”.

“Blijf nieuwsgierig en ga het gesprek aan” (UWV)

Daniëlle Koning van het UWV vertelde in haar presentatie hoe je complexe organisaties (zoals het UWV) in beweging kunt krijgen. Haar belangrijkste tip was om op alle niveaus, van directie tot het call center, collega’s te betrekken in de diverse stappen van het onderzoek.
Daniëlle liet zien dat dit niet altijd makkelijk is en veel tijd kost. Zo organiseerde zij workshops en ging ze bij veel verschillende regiokantoren langs om niet alleen haar eigen verhaal te doen, maar vooral ook om informatie te vergaren. “Blijf je verbazen, blijf nieuwsgierig en ga het gesprek aan”, was het belangrijke slotwoord van Daniëlle.

Twee werelden samenbrengen (BINCK & MWM2)

Binck Bank stond voor de uitdaging om een nieuw beleggingsproduct te introduceren voor mensen die eigenlijk niet durven te beleggen. Aanvankelijk bestond er intern erg veel scepsis ten aanzien van onderzoek. Men kon zich niet voorstellen dat de klant het product niet zou begrijpen. Maar Daniël Oosterwaal en Marleen van Deutekom lieten zich niet uit het veld slaan. Zij betrokken medewerkers van Binck vanaf het begin bij het onderzoek en lieten hen allemaal meekijken met het veldwerk. Zo konden zij zichzelf verbazen over de reacties van de klant t.a.v. hun beleggingsproduct en kregen zij veel meer begrip voor de klant. Resultaat: van product denken naar consument denken.

“Lange adem maar uiteindelijk groot succes” (TAUW)

Bij Tauw stond klantonderzoek nog in de kinderschoenen toen Wouter Maatman projectevaluaties voor zowel klanten als voor projectleiders van Tauw wilde opstarten. Het duurde dan ook bijna 2 jaar voordat hij het geïmplementeerd had. “Dat had wellicht iets sneller gekund”, merkte Wouter zelf op. Maar dankzij het zorgvuldige traject dat hij doorlopen had, waarbij hij verschillende mensen uit alle lagen van de organisatie liet meedenken, werd het project wel een groot succes. Zo’n groot succes zelfs dat de projectevaluaties nu ook in vijf andere Europese landen worden uitgerold.

Onderzoek in een dynamische, creatieve wereld (VTWonen)

Tot slot van het CX Evenement namen Barbara van Norden en Carlein Kieboom van Sanoma het woord. Zij vertelden hoe zij in onderzoek een bevestiging vonden van hun gekozen strategie om van VTwonen een 360-graden-brand te maken, met niet alleen print, maar ook tv, events, collecties en shops. Een succesvolle strategie zo bleek uit het onderzoek van VTwonen; want zij hebben een enorme aanbevelingskracht. Tegelijkertijd leverde het onderzoeken waardevolle suggesties op waar zij direct mee aan de slag zijn gegaan. Zo vertelde de artdirector dat zij meer variatie in woonstijlen zullen aanbrengen en dat zij een nieuwe ‘do it yourself’ rubriek hebben geïntroduceerd.

 

 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Valerie MG 2794

Valerie Vieira

Manager Onderzoek & Sales

v.vieira@mwm2.nl

020 369 9953

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws