Scoor met Onderzoek 2

De MWM2 Scoringsmodule

Wist u dat het mogelijk is om scores en adviezen toe te kennen aan verschillende antwoorden in MWM2 Survey? Het werkt als volgt:

Toepassingen

MWM2 kan door gebruik van de scoringsmodule punten toekennen aan antwoorden die in een (willekeurige) survey worden gegeven. Van deze antwoorden worden vervolgens scores berekend door punten bij elkaar op te tellen. Deze berekende score kan worden gebruikt om:

-       Te segmenteren
-       Diepere analyses te maken
-       Automatische alerts versturen (bijvoorbeeld bij een lage score)
-       Op basis van een score advies geven aan de respondent
-       Automatisch rapporten versturen naar uzelf of collega’s

Maar er zijn meer toepassingen, zoals: 

Gamificatie:

Een term die steeds vaker terugkomt binnen (markt)onderzoek is gamificatie. Bij gamificatie worden speltechnieken zoals een score in een niet-spelomgeving toegepast. Dit met als doel om respondenten te motiveren en zo de respons te verhogen.

Quizzen & testen

Een veelvuldig gebruikte manier van een scoringmodule is het kunnen doen van (online) quizzen en testen. In dit geval is de score en het eventuele advies gelijk inzichtelijk voor zowel de deelnemer als degene die het heeft opgesteld.

 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Joost Korse web

Joost Korse

j.korse@crowdtech.com

+31204120812

×

Crowdtech Technologie

MWM2’s technologie stelt organisaties in staat om nog beter, en op intuïtieve en veelzijdige manier te luisteren naar hun klanten. Het behelst zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Wij gebruiken niet alleen hoogwaardige technologie om data te verzamelen, te ordenen en te presenteren, maar ontwikkelen deze ook zelf. Ons team van specialisten is continu bezig met nieuwe innovaties en verbeterde toepassingen van onze eigen technologie.

Bekijk meer cases en nieuws over technologie

Cases & Nieuws
×

Onderzoeksdata

MWM2 gebruikt de meest geavanceerde onderzoeksmethoden en -technieken om inzichten te verkrijgen. Wij genereren die data aan de hand van surveys en op basis van o.a. acces- & klantenpanels en communities. Om goede data te genereren stelt MWM2 de respondent centraal. Alles is er bij ons op gericht om de respondent een optimale beleving te presenteren: mobiel, intuïtief en visueel.

Bekijk meer cases en nieuws over research data

Cases & Nieuws