08 Nierstichting communicatie 2

Beter contact met donateurs

Behoefte

De Nierstichting wil graag de relatie met haar achterban versterken en met hen de dialoog aangaan. Een van de kanalen die hierbij kan helpen is Facebook.  Maar een groot gedeelte van de achterban volgt de Nierstichting niet op Facebook. De Nierstichting vroeg MWM2 om meer inzicht.    

Aanpak

MWM2 heeft voor de Nierstichting een Pop-Up Community opgericht. Volgers en niet-volgers van de Nierstichting Facebook pagina zijn in gescheiden discussies gevraagd naar hun gedachten en motivaties. Een MWM2 Community Manager begeleidde de online discussie namens de Nierstichting. Zo is in kaart gebracht welke mogelijkheden de Nierstichting heeft om Facebook (nog) aantrekkelijker te maken voor haar achterban.

Inzichten

Dankzij de Pop-Up Community werd duidelijk waarom sommige donateurs en vrijwilligers Facebook wel of niet gebruiken. Met suggesties in het rapport heeft de Nierstichting concrete tips ontvangen voor de verbetering van haar Facebook pagina en zijn alternatieve methoden aangereikt  om in contact te gaan met doelgroep.

 

“Door middel van de online dialoog hebben we snel en makkelijk inzicht gekregen in de wensen en beweegredenen van onze achterban”, aldus een woordvoerder van de Nierstichting.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Frederique kleur

Frederique Wolff Schoemaker

Senior Research Consultant

f.wolffschoemaker@mwm2.nl

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws