Banner case NLZIET V2

Videotoets ontdekt wat Nederland ziet in NLZIET spot

Behoefte

Op online-videodienst NLZIET kijk je alle programma’s van de Nederlandse tv in één app. Met de komst van het nieuwe tv-seizoen is NLZIET een campagne gestart om awareness te creëren en kijkers aan te trekken. 

Een belangrijk onderdeel van de NLZIET-campagne is een tv-spot. De tv-spot moet kijkers introduceren met NLZIET en de propositie: ‘kijk alle programma’s van de Nederlandse tv in één app’. Maar in hoeverre slaagt de commercial hierin? Welke scènes worden goed of juist minder goed gewaardeerd? En hoe groot is de groep die na het zien van de commercial overweegt een abonnement op de videodienst te nemen?

Aanpak 

NLZIET had hier wel een vermoeden van, maar wilde dit onderbuikgevoel graag onderbouwen en schakelde de hulp van MWM2 in. Met behulp van de 'MWM2 Videotoets’ konden we voor NLZIET snel en kostenefficiënt hun commercial testen onder een representatieve steekproef van het Nederlands publiek. 

Onze korte visuele vragenlijst gaf inzicht in de boodschapoverdracht, waardering en intentie om abonnee te worden van NLZIET. Respondenten konden met behulp van duimpjes in de video aangeven wat zij goed en minder goed vonden. Een belangrijke en unieke meerwaarde van deze techniek is dat respondenten ook gelijk om een toelichting werd gevraagd. Zo wordt kwantitatieve data aangevuld met rijke kwalitatieve feedback. 

Inzichten

De uitkomsten van de Videotoets hebben NLZIET onderbouwde inzichten gegeven in de boodschapoverdracht van hun commercial. Daarnaast konden we een ‘in-detail-beoordeling-per-scene’ van de tv-spot weergeven. Zo kon NLZIET in één oogopslag zien welke scene het best werd gewaardeerd en waar nog verbetering mogelijk was. Cruciale inzichten om tot een optimale commercial te komen.

“De MWM2 Videotoets heeft ons hele nuttige inzichten opgeleverd over de mate waarin de door ons bedoelde boodschap ook over is gekomen. De opzet van de test is door de eenvoud briljant en geeft ons inzicht in zowel de sentimenten áls de achterliggende reden. Het leverde bevestiging, maar ook interessante eye-openers”, aldus René van der Vlist, Marketing Manager NLZIET

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Saskia MG 2289

Saskia de Bruijn

Expert Communicatie Onderzoek

s.debruijn@mwm2.nl

020 369 9964

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws