Banner case OCW

Diepgaande inzichten in de ervaringen uit de onderwijspraktijk

Behoefte

Veel van het beleid dat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (hierna: OCW) maakt, heeft impact op de dagelijkse praktijk in de klas. Daarom vindt OCW het belangrijk om direct met leraren en schoolleiders in gesprek te gaan over (nieuw) beleid en hen te betrekken bij besluitvorming.

Aanpak

Sinds februari 2017 runt MWM2 samen met het Ministerie van OCW de OCW Onderwijscommunity. In deze onderzoekscommunity denken circa 250 leraren en schoolleiders uit het hele land mee over belangrijke thema’s die spelen op onderwijsgebied. Sinds 2021 zijn ook ouders en studenten toegevoegd om een completer beeld te krijgen van wat er speelt bij alle betrokkenen bij het onderwijs.

Thema’s als passend onderwijs, de vrijwillige ouderbijdrage, de aantrekkelijkheid van een baan in het onderwijs komen aan bod. MWM2 faciliteert deze continue dialoog tussen het beleids- en werkveld.

Inzichten

OCW krijgt met de OCW Onderwijscommunity diepgaand inzicht in de manier waarop leraren, schoolleiders, ouders en studenten onderwijszaken beleven. De opbrengst uit de discussies neemt OCW mee in voorstellen en adviezen. Soms worden inzichten zelfs tot in de Tweede Kamer gedeeld. Met de OCW Onderwijscommunity laat OCW zien dat zij echt naar betrokkenen luistert en signalen uit de praktijk serieus neemt.

“De OCW Onderwijscommunity is voor ons een waardevol instrument om snel en eenvoudig diepgaande inzichten te krijgen in de ervaringen uit de onderwijspraktijk. MWM2 vertaalt de inzichten uit de community naar heldere en concrete conclusies, waar wij direct mee aan de slag kunnen.” Aldus Esmée Schregardus, onderzoeker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Frederique kleur

Frederique Wolff Schoemaker

Senior Research Consultant

f.wolffschoemaker@mwm2.nl

×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws
×

Agile-onderzoek

MWM2 is dé onderzoekspartner voor organisaties die agile (willen) werken. MWM2 levert dynamisch, flexibel en razendsnel maatwerk voor al uw agile vraagstukken en klantvalidaties. Bekijk meer cases en nieuws over agile onderzoek.

Cases & Nieuws