Banner case OCW

Diepgaande inzichten in de ervaringen uit de onderwijspraktijk

Behoefte

Veel van het beleid dat het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (hierna: OCW) maakt, heeft impact op de dagelijkse praktijk in de klas. Daarom vindt OCW het belangrijk om direct met leraren in gesprek te gaan over (nieuw) beleid en hen te betrekken bij besluitvorming.

Aanpak

Sinds februari 2017 runt MWM2 samen met het Ministerie van OCW de Leraren Community OCW. In deze onderzoekscommunity denken circa 250 leraren uit het hele land mee over belangrijke thema’s die spelen op onderwijsgebied.

Thema’s als het lerarentekort, de invoering van continue screening onder leraren, het werkdrukakkoord en curriculumherziening komen aan bod. MWM2 faciliteert deze continue dialoog tussen het beleids- en werkveld.

Inzichten

OCW krijgt met de Leraren Community diepgaand inzicht in de manier waarop leraren onderwijszaken beleven. De opbrengst uit de discussies wordt meegenomen in voorstellen en adviezen. Soms worden inzichten zelfs tot in de Tweede Kamer gedeeld. Met de Leraren Community laat OCW zien dat zij echt naar leraren luistert en signalen uit de praktijk serieus neemt.

 

“De Leraren Community OCW is voor ons een waardevol instrument om snel en eenvoudig diepgaande inzichten te krijgen in de ervaringen uit de onderwijspraktijk. MWM2 vertaalt de inzichten uit de community naar heldere en concrete aanbevelingen, waar wij direct mee aan de slag kunnen.” Aldus Esmée Schregardus, onderzoeker bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Marie Louise

Marie Louise Klerkx

Teammanager Research Communities

ML.Klerkx@mwm2.nl

020 41 224 05

×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws
×

Agile-onderzoek

MWM2 is dé onderzoekspartner voor organisaties die agile (willen) werken. MWM2 levert dynamisch, flexibel en razendsnel maatwerk voor al uw agile vraagstukken en klantvalidaties. Bekijk meer cases en nieuws over agile onderzoek.

Cases & Nieuws