header keuze panel web

Wanneer zet je een panel in en wanneer een community?

Een research community gebruik je voor kwalitatieve vraagstukken, een klantpanel voornamelijk voor kwantitatieve vraagstukken. Alhoewel correct, is dit antwoord inmiddels wat achterhaald. Uiteindelijk is niet het instrument, maar de vraag leidend voor de onderzoeksmethode die je inzet. Een goed instrument voorziet hierin. Bij MWM2 maken wij daarom dit onderscheid niet. Binnen een klantpanel zet je bij ons net zo makkelijk een research community op waaronder je kwalitatieve vraagstukken uitzet. Een klantpanel kan dus ook een research community zijn.

Community als ideeëngenerator

Dit statement is andersom overigens niet gelijk waar; een research community is niet automatisch ook een klantpanel. Dit heeft te maken met het aantal leden. Over het algemeen bestaat een research community uit een relatief kleine groep van 150 tot 300 leden, terwijl een klantpanel meestal uit een veel grotere groep bestaat van 1.000 of meer leden. De oorzaak hiervan is methodologisch van aard. Een klantpanel gebruik je om beslissingen cijfermatig te onderbouwen. Een research community gebruik je om de ‘waarom-vraag' te stellen en ideeën op te doen. Met andere woorden: een research community is niet automatisch ook een klantpanel, maar kan wel worden uitgebreid tot een klantpanel (door meer klanten te werven).

keuze

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Judith

Judith Kramer

Teammanager Research Panels

j.kramer@mwm2.nl

020 412 2405

×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws