07 allsecure persgroep nieuw 2

Hoe autorijders omgaan met slecht weer

Behoefte

Allsecur en Persgroep wilden inzichten hebben in hoe automobilisten reageren op winters weer. Weten ze wat ze moeten doen bij gladheid en passen ze extra op?

Aanpak

MWM2 stuurde een enquête uit naar 4.861 personen van 18 jaar en ouder, afkomstig uit de lezerspanels van het AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool en klanten van Allsecur autoverzekeringen. Zowel eigen autobezitters als mensen met een auto van de zaak werden onderzocht.

Inzichten

Het onderzoek gaf een goed beeld van hoe autorijders omgaan met winters weer. Zo bleek slechts 3% niet te weten wat te doen als de auto in de slip raakt. Ook bleek dat 13% van de autorijders in het bezit van winterbanden (ten onrechte) van mening zijn dat ze hun snelheid niet hoeven aan te passen omdat ze meer grip hebben.
Allsecur en Persgroep gebruikten de resultaten van het onderzoek om automobilisten te waarschuwen en te informeren over rijden in winters weer.  

 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Kwantitatief Onderzoek

Sommige vraagstukken vragen om een cijfermatige, statistische onderbouwing. Kwantitatief onderzoek wordt ingezet bij vraagstukken die antwoorden nodig hebben in termen van hoeveelheid. De representativiteit en statistische betrouwbaarheid zijn daarbij van belang. Kwantitatief onderzoek bij MWM2 wordt doorgaans online uitgevoerd. MWM2 ontwikkelt relevante, visuele en vooral respondentvriendelijke vragenlijsten die gemakkelijk kunnen worden ingevuld door deelnemers op elk device.

Bekijk meer cases en nieuws over kwantitatief onderzoek

Cases & Nieuws
×

Onderzoeksdata

MWM2 gebruikt de meest geavanceerde onderzoeksmethoden en -technieken om inzichten te verkrijgen. Wij genereren die data aan de hand van surveys en op basis van o.a. acces- & klantenpanels en communities. Om goede data te genereren stelt MWM2 de respondent centraal. Alles is er bij ons op gericht om de respondent een optimale beleving te presenteren: mobiel, intuïtief en visueel.

Bekijk meer cases en nieuws over research data

Cases & Nieuws