Pladis header

Gevraagd en ongevraagd advies in de Snack Community

Zo veel mensen, zo veel wensen; zeker als het om snacks en tussendoortjes gaat. De keuze in het koek- en chocoladeschap neemt de laatste jaren sterk toe en de moderne consument is kritisch als het op eten aankomt. Het gaat niet langer alleen om smaak. Duurzame productie, gezonde ingrediënten en een hippe verpakking zijn evengoed van belang.

Hoe krijg je als onderneming inzicht in de behoeften en wensen van de Nederlandse consument? Dat vroeg Pladis, één van de grootste snackproducenten ter wereld, zich ook af. Pladis is producent van verschillende bekende merken als Verkade, McVities, Godiva, Carr’s en Sultana. Om in contact te komen met de Nederlandse consument hebben we in 2018 een online research community opgericht waar elke dag gepraat wordt over snacks.


Continu in contact met snackliefhebbers 

In de online research community van Pladis denken 250 snackliefhebbers elke week mee over verschillende vraagstukken. Ze gaan in gesprek met elkaar én met de community manager over smaken, verpakkingen, naamgeving van producten en vele andere onderwerpen.

De 'Snack Community' biedt de mogelijkheid om op veel verschillende manieren kwalitatief onderzoek te doen, snel en kostenefficiënt. Dit kan in de vorm van een online groepsdiscussie, WhatsApp-opdrachten, het insturen van een vlog of een creatieve opdracht. Daarnaast biedt de community de ruimte om te horen wat de Nederlandse consument nou eigenlijk echt belangrijk vindt. Wat speelt er bij hen als het gaat om snacks? Deelnemers aan de Snack Community kunnen ook zelf een discussie starten over een onderwerp waar zij het graag over willen hebben. In het afgelopen jaar zijn er 40 van dit soort ‘open topics’ gestart door communityleden.


Inzichten

Door constant in contact te staan met de Nederlandse consument krijgt Pladis snel en gemakkelijk inzicht in de wensen en behoeften van de doelgroep. In het afgelopen jaar heeft de Snack Community Pladis voorzien van zowel diepe als brede inzichten. Variërend van inzichten in snackgedrag, smaakvoorkeuren, product development en nieuwe verpakkingen. Deze inzichten helpen Pladis om de strijd met snackconcurrenten aan te gaan en haar producten op de juiste manier in de markt te zetten. 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws