60 Taal klant leren 2

Leer de taal van uw klant spreken

Goede communicatie begint met goed luisteren naar uw klant om te begrijpen waarover én hoe u uw klant moet aanspreken. De taal van uw klant spreken is essentieel bij goede communicatie, maar hoe leert u de taal van de klant spreken? MWM2 heeft drie onderzoeksvormen die zich heel goed lenen om hier inzichten in te verkrijgen.

Social Insights vertelt u welke beelden en woorden u moet gebruiken

Bij Social Insights luisteren we alleen naar uw doelgroep zonder ons in de discussie te mengen. Voor één van onze opdrachtgevers maakten we een analyse van de wijze waarop mannen op sociale media praten over het weghalen van lichaamshaar. Welke woorden gebruiken zij? Wat is de tone-of-voice in hun gesprekken en wat zien zij graag op de verpakkingen van scheerapparaten? Het onderzoek was een ‘eye-opener’ voor de opdrachtgever want het bleek dat mannen helemaal niet gecharmeerd zijn van een Adonis op de verpakking die helemaal kaal is. Liever zien zij 'echte' coole mannen mét haar. De opdrachtgever gebruikte deze inzichten om de afbeeldingen en tekst op hun verpakking aan te passen. Bovendien wisten ze beter waar, en hoe ze de doelgroep konden benaderen en informeren. 

Een Community geeft eerlijke feedback op uw communicatie

Research Communities zijn bij uitstek een methode om de taal van uw klant te leren spreken; temeer omdat in Communities de leden deels zelf bepalen waar ze het over willen hebben. Zo kwam tijdens een sessie van één van onze opdrachtgevers een productnaam te sprake. Eén van de leden van de Community gaf aan een compleet andere associatie te hebben met de productnaam en kreeg daarin bijval van de andere leden. Er werd ter plekke een andere naam bedacht die aan de opdrachtgever werd voorgelegd. De opdrachtgever besloot daarop de naam van het product te wijzigen.

Focusgroepen geven u diepere inzichten in uw communicatie

In een Focusgroep (dat is een fysiek groepsgesprek) laten we mensen praten over een bepaald thema. Dit is een manier om er snel achter te komen welke argumenten en woorden de boventoon voeren. Die argumenten staan soms haaks op de argumenten die organisaties gebruiken, zo bleek ook uit een onderzoek van een commercial van een charitatieve organisatie die zich richt op eerlijke handel. Tijdens het groepsgesprek bleek al gauw dat de Focusgroep zich niet kon vinden in de abstracte manier waarop zij werden aangesproken. Een veel door de organisatie gebruikte term als ‘duurzaamheid’ bleek niet aan te spreken. De Focusgroep wilde liever woorden horen als ‘eerlijke handel’ en ‘arbeidsomstandigheden’. De opdrachtgever besloot hierop de commercial aan te passen.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Saskia MG 2289

Saskia de Bruijn

Expert Communicatie Onderzoek

s.debruijn@mwm2.nl

020 369 9964

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws
×

Social Insights

Social Insights is de methode om inzichtelijk te maken wat er online over uw merk, product of thema wordt gezegd. Peer-to-peer bepalen immers steeds meer de merk¬reputatie, loyaliteit en aankoop van een merk of product. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata is een vak apart. Monitoring tools volstaan niet omdat het internet ruis en spam bevat en menselijke intelligentie nodig is om te begrijpen welke informatie relevant is, waar die gevonden wordt en hoe deze te interpreteren . MWM2 achterhaalt en bundelt hoge kwaliteitsdata van klanten, ontdekt (latente) klantbehoefte en vertaalt dit naar concrete inzichten, adviezen en kansen.

Bekijk meer cases en nieuws over social insights

Cases & Nieuws