2018 025 35

Data-analyse geeft TextielMuseum inzicht in kansen

Behoefte

Ken je het TextielMuseum? Dit museum, gelegen in Tilburg, is gevestigd in een voormalige textielfabriek en brengt inspirerende tentoonstellingen op gebied van design, kunst en erfgoed. Nog niet iedereen kent het TextielMuseum, ondanks dat ze in 2017 zelfs Museum van het jaar zijn geworden. Bij een bezoek, of het nou dagjesmensen, liefhebbers voor een specifieke tentoonstelling tot textiel-hobbyisten zijn, is men echter heel positief verrast.

Het TextielMuseum wilde daarom graag meer inzichten verkrijgen over de huidige bezoekersgroep. Wie zijn ze, waar komen ze vandaan? Met welke behoeften komen ze naar het museum? En waar liggen er kansen voor het TextielMuseum om potentiele bezoekers te activeren?


Aanpak

MWM2 heeft gekozen voor een gecombineerde aanpak. Eerst is er bestaande bezoekersdata geanalyseerd vanuit het TextielMuseum, zoals data rondom Google Analytics, educatie bezoeken, balieformulieren, postcodes, kwalitatieve data en meer. Vervolgens is er een analyse gedaan op social data rondom het bezoek aan het TextielMuseum. Hierbij is gekeken naar relevante berichten op social media, fora en blogs van het afgelopen jaar. Eveneens is er gekeken naar het sentiment, het volume en de (trending) topics rondom het #TextielMuseum en haar tentoonstellingen.

Inzichten

Het gecombineerde onderzoek leverde TextielMuseum inzichten op over de huidige bezoekerssamenstelling. Zo kan het TextielMuseum de communicatie afstemmen naar de behoeftes en focus van verschillende museumbezoekers. Ook zijn er aanbevelingen gedaan tot het (her)inrichten van datastromen en vervolgonderzoeken die het TextielMuseum verder helpen om hun bezoekers gerichter te benaderen.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Tjerk MG 3421

Tjerk Eilander

Innovatiemanager

t.eilander@mwm2.nl

020 369 9912 of 06 4689 8501

×

Open & Social Data

Berichten op Twitter, Facebook, online discussies en reviews geven organisaties belangrijke inzichten in trends en ontwikkelingen. Ze bepalen steeds meer de merkreputatie, loyaliteit van merken en aankoop van producten en diensten. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata & vertalen naar waardevolle en bruikbare inzichten is een vak; ons vak. MWM2 biedt daarom meerdere oplossingen om optimaal van deze data gebruik te maken en deze te koppelen aan inzichten uit andere databronnen.

Bekijk meer cases en nieuws over research open & sociale data

Cases & Nieuws
×

Bedrijfsdata

Organisaties hebben in hun systemen (zoals in hun CRM) zelf vaak grote hoeveelheden waardevolle klantdata. Denk bijvoorbeeld aan data over het aankoopgedrag en productgebruik. MWM2 hanteert diverse analysetechnieken om deze data te gebruiken en te koppelen aan onderzoeksdata. Door deze bronnen te combineren kunt u beter inzichten verkrijgen in o.a. de loyaliteit van uw klant.

Bekijk meer cases en nieuws over company data

Cases & Nieuws
×

Tekst Analytics

Tekstdata bevat een goudmijn aan relevante klantinzichten. Structureel inzicht en aanpassing hierin leidt tot een betere klantenservice en een betere customer & digital experience.

Cases & Nieuws