Blog 7 Banner web

Blog 7: Cheat Sheet

MWM2 innovatiemanager Tjerk Eilander vertelt hoe je draagvlak creëert voor jouw insights. Hij doet dit in een serie van zeven blogs. In het laatste deel gaat het over het gemak van een 'cheat sheet'. 

“Mijn eerste blog gaf ik de titel: ‘ons vak is veranderd’. En niet zonder reden. Tegenwoordig moeten we attentiewaarde voor onze insights creëren via storytelling en visual design. We moeten onze insights op maat verpakken voor de doelgroep die we bedienen. We moeten zorgen dat we onze boodschap gebruiksklaar afleveren. En als kers op de taart moeten we activeren. Mensen aanzetten tot actie.

Tegenwoordig moeten we dynamisch en veelzijdig zijn. We kunnen niet meer volstaan met simpelweg feitelijkheden rapporteren. We moeten een stap verder gaan als we écht het verschil willen maken. En dat willen we! We willen aan de wieg van verandering staan. Het fundament bieden voor de juiste keuzes!

Daarom is het belangrijk om na te denken hoe je zoveel mogelijk draagvlak voor jouw insights creëert. Het mag duidelijk zijn, draagvlak creëren is best lastig. Gelukkig heb je dit grotendeels zelf in de hand. Je hebt er een mix aan ingrediënten voor nodig. En een stukje baldadigheid. Om dingen anders te doen dan de norm. Daag jezelf uit om iets anders te doen dan je altijd gedaan hebt. Waarom? Omdat het zo ontzettend de moeite waard is. Om dat zaadje wat jíj hebt geplant te zien uitgroeien tot een product, een nieuwe dienst, een 9+ beoordeling van een klant, tot … whatever. En is dat niet de reden dat we dit doen?

Om je hier bij te helpen, hebben we een handig hulpmiddel voor je ontwikkeld. Een soort cheat sheet met daarop de instrumenten die je kan gebruiken om draagvlak te creëren. Wil je die ontvangen stuur me dan een kort mailtje, door op deze link te klikken. 

En tot slot: Blijf verrassen. Het is de moeite waard.”


Dit was de laatste bijdrage van Tjerk Eilander in een serie van zeven blogs met tips over hoe je draagvlak kan creëren voor jouw onderzoek. Wil je de hele serie nog eens rustig teruglezen, klik dan hier

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Tjerk MG 3421

Tjerk Eilander

Innovatiemanager

t.eilander@mwm2.nl

020 369 9912 of 06 4689 8501

×

Onderzoeksdata

MWM2 gebruikt de meest geavanceerde onderzoeksmethoden en -technieken om inzichten te verkrijgen. Wij genereren die data aan de hand van surveys en op basis van o.a. acces- & klantenpanels en communities. Om goede data te genereren stelt MWM2 de respondent centraal. Alles is er bij ons op gericht om de respondent een optimale beleving te presenteren: mobiel, intuïtief en visueel.

Bekijk meer cases en nieuws over research data

Cases & Nieuws