Banner afbeelding bereiken respondenten

5 belangrijke tips om jouw doelgroep te bereiken

Als je een vragenlijst voor je onderzoek hebt opgemaakt dan wil je natuurlijk wel dat deze bij jouw doelgroep in de mailbox binnenkomt. We geven je in dit artikel tips en tricks hoe je jouw doelgroep per mail kunt blijven bereiken. Zo komt er vanaf 500 ontvangers het spamfilter om de hoek kijken. Naar schatting komt zelfs 48% van de wereldwijd verstuurde e-mails in het spamfilter terecht. In dit artikel gaan we jou vijf tips en tricks geven hoe je bij die 52% gaat behoren. 

 
Tip 1: let op de inhoud van je bericht

Allereerst, lees je bericht goed na en voorkom spelfouten. In de onderwerpregel is het beter om geen woorden als herinnering, ‘gratis’  of ‘win’ te gebruiken en gebruik ook niet te veel emoji’s.

Tip 2: gebruik niet te veel beeld in je bericht 

Gebruik nooit meer dan een derde van het bericht voor afbeeldingen. Zorg dat de mail vooral uit tekst bestaat. Ondanks dat beeld voor een mooi design zorgt, krijg je dus wel een hogere spamrating waardoor je-email minder goed aankomt. Voeg daarnaast bij de afbeeldingen die je gebruikt een Alt-tekst toe en gebruik hierbij https:// (en dus niet http:// - de S staat namelijk voor secure). 

 

Tip 3: gebruik de juiste namen bij de hyperlinks

Zorg dat de link waarnaar je verwijst ook echt overeenkomt met de tekst van de hyperlink. Bijvoorbeeld als je verwijst naar www.nos.nl dan moet hier ook echt de hyperlink https://www.nos.nl onder zitten. Zorg er daarnaast ook voor dat er meer tekst in je mail staat dan hyperlinks.  

Tip 4: zorg dat mensen zich kunnen uitschrijven van jouw e-mails

Zorg altijd voor een uitschrijflink in de e-mail zelf en verzoek de ontvanger in je disclaimer om jouw e-mailadres aan het adresboek toe te voegen. Hoe vaker je als contactpersoon wordt aangemerkt, hoe groter de kans dat de e-mail ook in de inbox belandt.  

Tip 5: update je mailinglijst regelmatig

Controleer na verzending je bouncers: verwijder de harde bouncers uit je verzendlijst en voeg deze uitgeschreven e-mailadressen niet opnieuw toe aan de verzendlijst. Ook dit verhoogt de kans om spamfilters te omzeilen. 

Als je deze tips en tricks opvolgt dan is de kans veel kleiner dat je bericht in het mapje 'overige' belandt in de inbox. Of in het ongunstigste geval kom je als afzender op de blacklist: hier kom je niet zo makkelijk meer vanaf. Veel succes!

MWM2 biedt via haar zusterbedrijf Crowdtech een dienst aan om je e-mails professioneel te laten opmaken (en bovenstaande regels te volgen). Wil je meer informatie hierover dan kun je contact opnemen met Joost Korse van Crowdtech

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws
×

Product & Innovatie

Om ideeën op te doen voor nieuwe producten moet je je eerst volledig onderdompelen in de belevingswereld van de doelgroep. De stem van de klant dient centraal te staan bij het creëren en optimaliseren van nieuwe ideeën & concepten, en bij het selecteren van de meest kansrijke proposities.
MWM2 geeft hier invulling aan met verfrissende, pragmatische en snelle (agile) onderzoeksmethoden, zoals 'Insights Engine', 'Idea Sprint' en 'Concept Scrum'

Cases & Nieuws
×

Kwantitatief Onderzoek

Sommige vraagstukken vragen om een cijfermatige, statistische onderbouwing. Kwantitatief onderzoek wordt ingezet bij vraagstukken die antwoorden nodig hebben in termen van hoeveelheid. De representativiteit en statistische betrouwbaarheid zijn daarbij van belang. Kwantitatief onderzoek bij MWM2 wordt doorgaans online uitgevoerd. MWM2 ontwikkelt relevante, visuele en vooral respondentvriendelijke vragenlijsten die gemakkelijk kunnen worden ingevuld door deelnemers op elk device.

Bekijk meer cases en nieuws over kwantitatief onderzoek

Cases & Nieuws
×

Open & Social Data

Berichten op Twitter, Facebook, online discussies en reviews geven organisaties belangrijke inzichten in trends en ontwikkelingen. Ze bepalen steeds meer de merkreputatie, loyaliteit van merken en aankoop van producten en diensten. Het vinden, selecteren en analyseren van kwaliteitsdata & vertalen naar waardevolle en bruikbare inzichten is een vak; ons vak. MWM2 biedt daarom meerdere oplossingen om optimaal van deze data gebruik te maken en deze te koppelen aan inzichten uit andere databronnen.

Bekijk meer cases en nieuws over research open & sociale data

Cases & Nieuws
×

Crowdtech Technologie

MWM2’s technologie stelt organisaties in staat om nog beter, en op intuïtieve en veelzijdige manier te luisteren naar hun klanten. Het behelst zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. Wij gebruiken niet alleen hoogwaardige technologie om data te verzamelen, te ordenen en te presenteren, maar ontwikkelen deze ook zelf. Ons team van specialisten is continu bezig met nieuwe innovaties en verbeterde toepassingen van onze eigen technologie.

Bekijk meer cases en nieuws over technologie

Cases & Nieuws