UX MediaMarkt banner

UX leert het belang van consumentenreviews

Behoefte:

Inzicht in de gebruikerservaring van websitebezoekers & concrete aanknopingspunten ter verbetering.

Aanpak:

MWM2 voerde een UX onderzoek uit met behulp van eye-tracking technologie, waardoor de interviewer direct in kon spelen op de oogbewegingen en acties van de respondent.

In het onderzoek wilde we er achter komen welk pad een consument doorloopt wanneer hij of zij online een wasmachine bestelt? Tijdens de interviews hebben we respondenten zoekopdrachten voorgelegd aan de hand van de hardop-denk-methode. Om volledig inzicht te krijgen in gebruikerservaringen hebben we naast de website van MediaMarkt ook andere webwinkels voorgelegd aan de respondenten.

Inzichten:

 Het onderzoek leverde MediaMarkt een combinatie van resultaten op:

  • concrete aanbevelingen voor de functionaliteiten van de MediaMarkt website én
  • inzicht in wat MediaMarkt kan leren van andere webwinkels


Opvallend was de rol die reviews voor consumenten spelen. Deze zijn voor velen cruciaal in het proces om tot een aankoop over te gaan. Ook productvideo’s hebben een grote toegevoegde waarde in het oriëntatieproces van consumenten.

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

×

UX-onderzoek

Het wordt steeds belangrijker om digitale producten op continue basis te optimaliseren en bij te blijven met de snelle ontwikkelingen op de markt. UX onderzoek is nodig om te achterhalen wat hun behoefte en ervaring is. MWM2 biedt uiteenlopende methoden en technieken om uw website en/of mobiele applicaties te onderzoeken. Wij werken met zowel kwantitatieve als kwalitatieve methoden en zien kansen voor vernieuwing in elke fase van het onderzoekstraject: van concept tot design, van prototype tot website die al live staat.

Bekijk meer cases en nieuws over UX-onderzoek

Cases & Nieuws