MWM2 september 2019 website headers 1920x500px v1 videographic

Een rapportage die impact maakt

Je herkent het wel; je hebt wekenlang je best gedaan op een rapportage en het enige dat men er van leest is de management summary. Of nog erger: ze hebben überhaupt geen tijd om het te lezen en het belandt ergens op de stapel. Balen, want je wilt juist impact maken met jouw inzichten. Je wilt iets in beweging zetten. Maar hoe doe je dit dan wel?

Moderne vorm van storytelling

Een video-infographic kan helpen. Dit is een moderne vorm van storytelling die op een laagdrempelige manier aandacht creëert voor de belangrijkste inzichten uit een onderzoek. Steeds vaker ontwikkelen wij video-infographics voor onze opdrachtgevers. De onderzoeksresultaten worden vertaald naar een geanimeerde verhaallijn. De kernboodschap van een onderzoek wordt hierdoor op een aantrekkelijke manier gecommuniceerd. Hett kost de ontvanger hooguit een paar minuten om de inzichten in zich op te nemen. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld van installatiebedrijf Feenstra. 


Kortom: een video-infographic is een leuke en moderne manier om informatie met klanten en/of medewerkers te delen. Dan kan bijvoorbeeld op een website, social media of op tv-schermen op kantoor. De resultaten van uitgebreide of complexe onderzoeken worden in een mum van tijd uitgelegd. 


Waarom Feenstra voor een video-infographic koos

De getoonde video-infographic hebben wij gemaakt voor Feenstra. Michiel Pennings, manager marketing & communicatie bij Feenstra, legt uit waarom: "‘Er is veel informatie rondom de energietransitie. Bewoners zien door de bomen het bos niet meer. Wij wilden daar niet nog eens een schep bovenop doen en kozen ervoor om de onderzoeksresultaten over dit onderwerp visueel weer te geven. Het stelt ons in staat om complexe informatie aantrekkelijk en begrijpelijk aan ons publiek over te brengen. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat video’s sneller gedeeld worden. Daardoor hebben we een groter bereik gecreëerd voor onze boodschap"

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Tjerk MG 3421

Tjerk Eilander

Innovatiemanager

t.eilander@mwm2.nl

020 369 9912 of 06 4689 8501

×

Over MWM2

MWM2 is de ‘one stop shop’ voor iedere organisatie die goed naar zijn klanten wil luisteren. Wij hebben alle onderzoeksmethoden en technologie onder één dak. Wij zijn marktleider op het gebied van klantenpanels & communities en zijn actief in vrijwel alle branches. Honderden (toonaangevende) organisaties weten door te meten met MWM2.

Bekijk meer cases en nieuws over MWM2

Cases & Nieuws