V3 Videotoets header

De videotoets: een videotest voor maximale impact van uw online video

Online video is in 2021 niet meer weg te denken uit de communicatiemix van veel organisaties. Grote kans dus dat uw organisatie al online video's produceert. Dit kan zijn in de vorm van een corporate film, informatievideo, instructievideo, commercial, een pre-roll of andere videocontent. Maar hoe weet u of de online video aansluit bij de behoeften van uw doelgroep? Of de boodschap duidelijk is? En of het beoogde effect van de video bereikt wordt? Een goede videotest is daarom cruciaal. Met de innovatieve Videotoets van MWM2 geven wij op deze belangrijke vragen een antwoord en krijgt u snel waardevolle inzichten in uw online video of pre-roll.

Waarom een videotest?

81% van de bedrijven gebruikt videos als een marketing tool. Dit zal in de toekomst alleen nog maar toenemen. Waar in het verleden een online video nog opviel zal de attentiewaarde met dit aanbod steeds minder worden. Het is dus belangrijk dat uw online video dus meteen de juiste snaar raakt en het beoogde effect heeft. Afgaan op uw onderbuikgevoel is vaak niet genoeg. Een snelle, maar grondige videotest zorgt ervoor dat u het optimale resultaat uit uw video of pre-roll haalt.

Hoe werkt de videotoets?

Met de MWM2 Videotoets halen wij inzichten op over de communicatiekracht, waardering en het effect van een online video of pre-roll. Hiervoor gebruiken wij een korte online vragenlijst die flexibel in te richten is voor de specifieke online video. Wat onze videotest zo uniek maakt? De mogelijkheid om scene-to-scene feedback te geven. Uw doelgroep kan tijdens het kijken van de video direct aangeven wat zij positief of negatief vindt. Hierbij krijgt u niet alleen inzicht in welke onderdelen van de video positief of negatief beoordeeld worden, maar ook waarom. Deze vorm van videotest biedt een unieke combinatie van kwantitatieve en kwalitatieve inzichten!

Videotoets biedt inzicht in verschillende fases

Op verschillende momenten in het productieproces kan de MWM2 Videotoets waardevolle inzichten voor verbetering van uw online video of pre-roll opleveren. Zo hebben wij samen met UWV in de conceptfase een tweetal moving storyboards getest. Een nuttig moment voor een video test, omdat zij op basis van de resultaten nog konden bijsturen op inhoud, tone-of-voice en taalgebruik. Maar ook in een latere fase van het ontwikkelproces is een videotest van toegevoegde waarde. Voor Qmusic hebben wij bijvoorbeeld de Videotoets ingezet om een tv-commercial over het spannendste radiospel van Nederland ("het geluid") te testen.

Makkelijk deelbaar met online dashboard

Op basis van de resultaten uit de Videotoets ontvangt u concrete verbeterpunten. Maar wat de videotoets zo leuk maakt is het online dashboard met live resultaten. Hierin bekijkt u eenvoudig de waardering per scène en de bijbehorende toelichtingen. Dit kan zelfs al realtime tijdens het onderzoek. Bovendien biedt het online dashboard een eenvoudige manier om resultaten verder in de organisatie te verspreiden.
Nieuwsgierig geworden naar wat de Videotoets voor uw organisatie kan betekenen? In onderstaande korte video leggen we uit hoe wij een video testen:

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

Saskia MG 2289

Saskia de Bruijn

Expert Communicatie Onderzoek

s.debruijn@mwm2.nl

020 369 9964

×

Communicatie & Merk

Marktonderzoek vormt de essentiële basis voor het bouwen van sterke merken. MWM2 biedt een breed scala aan oplossingen op het gebied van campagne- en merkonderzoek. Zo heeft MWM2 bijvoorbeeld de communicatietoets; een volledige pre-test die inzicht levert in boodschap overdracht, waardering, merk en effect. MWM2 heeft ook een eigen UX-lab waar applicaties en websites worden getest.

Bekijk meer cases en nieuws over communicatie en merk

Cases & Nieuws