Banner afbeelding website 1920x510 community

Wat levert een research community op?

In dit artikel nemen we je mee waarom een research community voor elke organisatie toegevoegde waarde heeft. Met een community krijg je namelijk toegang tot de verhalen van je doelgroep. Door online het gesprek aan te gaan met een kleinere groep krijg je rechtstreeks inzicht in hun ideeën, beweegredenen en motivaties. Zo breng je je doelgroep tot leven! Een community verhoogt de betrokkenheid van je doelgroep, creëert meer engagement, geeft verfrissende inzichten en verrijkt de informatie over je doelgroep.

Voordelen van een research community 

De voordelen van een research community zijn talrijk: je hebt direct contact met je doelgroep, met de verhalen van je doelgroep krijg je de organisatie in beweging, het is een mooie afwisseling op bestaande onderzoeksmethoden en het is gemakkelijk zowel voor jou als opdrachtgever als voor je doelgroep. Voordelen research community2

 

   

 

 

 

 

Wanneer zet je een research community in? 

Een research community zet je in om diverse uitingen te optimaliseren, voor co-creatie, om de customer journey te bepalen, om je doelgroep beter te begrijpen en door een verdieping in kwantitatieve inzichten.inzet community

  

 

 

 

 

 

Ben jij geïnteresseerd in community-onderzoek en/of wil je weten of het ook voor jou een interessante onderzoeksmethode kan zijn om beter te luisteren naar je doelgroep? Neem dan vooral contact met ons op, we denken graag met je mee! 

Vragen of interesse? Ik vertel je graag meer

michiel albrecht

Michiel Albrecht

Teamleider community

m.albrecht@mwm2.nl

+31 625227372

×

Klantbeleving

Door goed naar jouw klanten te luisteren weet je precies wat er speelt bij jouw doelgroep. Hierdoor worden jouw producten en diensten beter afgestemd op de wensen van de klant. Dit leidt tot een optimale klantbeleving en trouwe klanten. MWM2 meet niet alleen tevredenheid, maar ook loyaliteit, NPS en CES waarbij gebruik wordt gemaakt gevalideerde analysemodellen en benchmarks. Wij hanteren diverse kwalitatieve en kwantitatieve technieken waaronder: interactieve workshops, klantsafari’s, focusgroepen en (online) dagboekonderzoek.

Bekijk meer cases en nieuws over klantbeleving

Cases & Nieuws
×

Kwalitatief Onderzoek

Hoe meer gegevens u hebt, des te lastiger is het de rode draad te vinden die alle punten verbindt. Kwalitatief onderzoek is de lijm binnen de data. Het schetst contexten het laat zien wat die data betekenen in de praktijk. Kwalitatief onderzoek biedt houvast bij explorerende vragen over de customer journey, conceptontwikkeling en -toetsing, maar ook inzicht bij verdiepende vragen over o.a. klanttevredenheid, imago en bekendheid. Wij voeren hiertoe diepte-interviews en groepsdiscussies uit op locatie of in ons eigen ‘Customer Journey Lab’.

Bekijk meer cases en nieuws over interviews en groepsdiscussies

Cases & Nieuws
×

Panel & Community

Klanten denken graag mee met u mee om uw producten, diensten en communicatie beter te laten aansluiten op hun wensen. Door goed naar uw klanten te luisteren zorgt u voor verbinding en weet u precies wat er speelt bij uw doelgroep. Een ideaal instrument om te luisteren naar uw klanten is een eigen panel of community. MWM2 is marktleider op het gebied van Panels & Communities en weet hoe een Community of Panel moet worden opgezet en gemanaged, zodat een deelnemer zich verbonden voelt en er optimale inzichten worden gegenereerd.

Bekijk meer cases en nieuws over research panels en communities

Cases & Nieuws