ux 2019 header

Card Sorting

Card Sorting

Het logisch en intuïtief indelen van informatie op een website of app is een uitdaging. Vaak wordt de organisatiestructuur aangehouden. Dit sluit niet altijd aan op de verwachtingen van jouw doelgroep. Wij zetten card sorting in om jou te adviseren over een goede informatiearchitectuur.  

Hoe werkt het?  

Card sorting helpt om de verwachtingen van jouw doelgroep inzichtelijk te krijgen. Met deze methode groeperen, categoriseren en/of prioriteren we gebruikersinformatie. Tijdens een card sorting onderzoek groeperen gebruikers kaarten – dit kunnen bijvoorbeeld artikelen zijn in een database of de elementen die in een menu te vinden zijn – onder zelfbedachte labels (open) of van te voren opgestelde labels (gesloten). Afhankelijk van de exacte vraag doen we dit kwalitatief of online op een kwantitatieve manier. 

Wat levert het op?  

Card sorting geeft inzicht in het mentale model van de deelnemers. Het mentale model is van wezenlijk belang omdat het uitleg geeft van het gedachtenproces over hoe iets werkt. Als deze gedachten niet matchen met de werkelijkheid worden zaken onvindbaarAan de hand van deze inzichten geven wij advies geven over de prioritering, indeling en de naamgeving van items binnen een website of app. Dit draagt bij aan een intuïtieve ervaring waardoor bezoekers beter kunnen vinden wat ze zoeken 

thumb web interpolis

Lees Verder

Interpolis

UX-onderzoek draagt bij aan glasheldere website