Banner web social rep index

Welke hypotheekverstrekker heeft de beste social reputatie?

 

Net als in 2017 is MUNT Hypotheken de winnaar van de MWM2 Social Reputatie Index 2021 voor hypotheekverstrekkers. Met het unieke, gevalideerde reputatiemodel bracht MWM2 tussen november 2020 en mei 2021 de impact van berichten van hypotheekverstrekkers op social media in kaart. Van de negen onderzochte hypotheekverstrekkers (te weten: MUNT Hypotheken, ABN AMRO, Florius, ASR, NIBC, Obvion, Vista, Nationale Nederlanden en Aegon) had MUNT Hypotheken de beste online reputatie onder professionals en consumenten.


Hoe komt de score tot stand?

Bij de MWM2 Social Reputatie Index wordt de positie van het merk bepaald door een indexcijfer dat gebaseerd is op drie componenten: sentiment, volume en bereik. Het model stelt berichten van consumenten en professionals (adviseurs, intermediairs, opiniemakers) centraal en geeft inzichten in kansen en bedreigingen. MWM2 heeft gezocht naar relevante uitingen over hypotheken van deze verstrekkers op social media platformen (incl. LinkedIn), forums, blogs en reviewsites. Het sentiment en de topics zijn handmatig geanalyseerd voor nauwkeurig resultaat: computermodellen geven verkeerde beoordelingen omdat ze niet in staat zijn om sarcasme of ironie te herkennen. De indexschaal loopt van -100 tot +100, waarbij het sentiment bepaalt of het cijfer positief of negatief is. Sentiment bepaalt de richting van het cijfer (positief of negatief). Het volume en bereik bepalen vervolgens de grootte van het effect. Hoe meer positief sentiment op veel invloedrijke domeinen, des te hoger de indexscore.


MUNT Hypotheken: veel berichten en overwegend positief

MUNT Hypotheken ontvangt een significant lager percentage negatieve berichten plus het hoogste aantal (positieve) berichten, en heeft daarom de beste reputatie index. Zowel in 2017 als in 2021 kwam MUNT in onderzoek van De Nationale Hypotheekbond onder 441 intermediairs als beste Nederlandse hypotheekverstrekker uit de bus. De Social Reputatie Index bevestigt dat MUNT de juiste weg is ingeslagen; ook vanuit het perspectief van het publiek. MUNT heeft de afgelopen jaren gewerkt aan de merkbekendheid door middel van een radiocommercial en campagnes op social media. Dit heeft gezorgd voor een boost in het online volume. MUNT scoort het beste op volume, bereik en absoluut positiefve sentiment. Zowel in 2017 als in 2021 kwam MUNT ook in onderzoek van De Nationale Hypotheekbond onder 441 intermediairs als beste Nederlandse hypotheekverstrekker uit de bus. De Social Reputatie Index bevestigt dat MUNT de juiste weg is ingeslagen vanuit het perspectief van het publiek.

Volledig rapport ontvangen?

Wil je het volledig onderzoeksrapport ontvangen met daarin ook alle scores van de overige onderzochte hypotheekverstrekkers? Vul dan onderstaand antwoordformulier in en je krijgt het rapport per direct toegezonden. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Aniek Schmal. Of bel: 020 - 412 24 05.